SEGRE

ESNOTICIA

Esquerra tanca les seues llistes i arxiva la candidatura unitària que defensa PDeCAT

Incorpora els consellers republicans empresonats, els desplaçats a Bèlgica i reserva un lloc a Forcadell || Aquesta s’inclina per no presentar-s’hi i es retiren Anna Simó i Ramona Barrufet, del PDeCAT

Oriol Junqueras.

Oriol Junqueras.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Nacional d’ERC va aprovar ahir les candidatures republicanes per al 21-D i va arxivar amb això la possibilitat de la llista unitària independentista, l’opció que defensava el president Carles Puigdemont i que promou una plataforma ciutadana. El líder del partit, Oriol Junqueras, encapçalarà la candidatura barcelonina. “És una candidatura per rehabilitar els presos polítics, per dignitat, per tornar a legitimar la seua feina”, va dir la secretària general de la formació, Marta Rovira, que ocuparà el número dos. La seguirà Raül Romeva en tercer lloc. Durant l’acte, llaços grocs en cadires buides recordaven els absents.

Tanmateix, no tots els acusats de rebel·lió d’ERC formaran part de les candidatures republicanes. Carme Forcadell s’inclina per no optar a la reelecció després de presentar-se l’any 2015 per Junts pel Sí, encara que el partit li reserva la posició número quatre per Barcelona per si canvia d’opinió. Per la seua banda, Anna Simó va anunciar que no es presentarà a les eleccions després de quatre legislatures a la Cambra catalana. Entre els membres de la Mesa imputats per aquest motiu, tampoc es presentarà als comicis la lleidatana Ramona Barrufet, del PDeCAT.

Davant la llista unitària, Junqueras havia reclamat unitat d’acció al marge de les sigles de cada partit

El cinquè lloc en aquesta candidatura serà per a Carles Mundó, conseller de Justícia actualment en presó preventiva amb Junqueras; mentre que el setè lloc l’ocuparà Toni Comín, a Brussel·les amb el president Carles Puigdemont i altres membres del seu Govern.

La titular de Treball, Dolors Bassa, també empresonada, liderarà la llista per Girona. Així mateix, ERC va ratificar la consellera de’Agricultura, Meritxell Serret, actualment entre els membres del Govern a Bèlgica, com a número u de la candidatura per Lleida, de la qual ahir es van conèixer nous membres (vegeu el desglossament).

Les candidatures no estan encara tancades del tot, a l’espera que s’hi incorporin tant membres de la formació com independents. Un serà el politòleg Ramón Cotarelo. ERC fa referència a això últim com a “pluralitat” i “transversalitat” per “representar el país de la millor forma possible”. Davant de les crides a una candidatura unitària de l’independentisme de cara a les pròximes eleccions, Oriol Junqueras havia defensat “unitat d’acció” al marge de les sigles que es presentin als comicis.

La consellera Serret i Bernat Solé lideren la llista ERC va confirmar ahir Meritxell Serret com a cap de llista per Lleida i l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, com a número dos. El tercer lloc de la candidatura l’ocuparà Gemma Espigares, infermera i investigadora a Inefc; al seu torn, Francesc Viaplana, president dels republicans de l’Alt Urgell, serà el quart. i Montserrat Fornells i David Rodríguez, tots dos alcaldes i diputats durant la passada legislatura, tindran el cinquè i sisè llocs. També s’hi incorporaran l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas, i el de Sort, Raimon Monterde, de la formació pallaresa Fem Municipi. Així mateix, podrien sumar-s’hi independents com Jordina Freixenet (que va passar a MES després de deixar el PSC), i Jordi Souto (UDC i Demòcrates), amb qui ERC manté contactes.

Oriol Junqueras.

Oriol Junqueras.EFE

Oriol Junqueras.

Oriol Junqueras.EFE

Oriol Junqueras.

Oriol Junqueras.EFE

Oriol Junqueras.

Oriol Junqueras.EFE

tracking