SEGRE

ESNOTICIA

Iceta aposta per passar de “Junts pel Sí a Junts pel Seny”

Defensa la seua estratègia d’agrupar a la llista Espadaler i Villarejo || Sánchez carrega contra Podem per “recolzar el secessionisme”

Miquel Iceta, al costat de Susana Díaz, al comitè federal del PSOE.

Miquel Iceta, al costat de Susana Díaz, al comitè federal del PSOE.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari del PSC i candidat a la Generalitat de Catalunya, Miquel Iceta, va manifestar ahir que aspira a ser “el president de tots” els catalans després de les eleccions autonòmiques del 21 de desembre i que treballarà perquè Catalunya passi “de l’embolic a les solucions, de Junts pel Sí a Junts pel Seny”. “Catalunya som tots i jo vull ser aquest president de tots”, va proclamar al comitè federal del PSOE, màxim òrgan del partit entre congressos, reunit a Alcalá de Henares (Madrid), que va fer pinya al voltant del seu líder, Pedro Sánchez, i el secretari general del PSC.

Iceta va dir que se sent “orgullós” de formar part d’un partit que reivindica el diàleg, la negociació i el pacte. “Volem acords i rebutgem qualsevol frontisme”, va manifestar al recordar que el PSC ha integrat a les llistes electorals persones que abans militaven en altres formacions polítiques, com l’ex d’Unió Ramon Espadaler.

Iceta manifesta que el PSC té la mà estesa tant a l’esquerra com al centre

“Volem estendre la mà a l’esquerra i al centre, a autonomistes i federalistes. A la candidatura que encapçalo, hi ha democristians i comunistes, i amb molta honra”, va apuntar amb referència als hereus de l’extinta Unió i a l’exeurodiputat de Podem Carlos Jiménez Villarejo.

El líder dels socialistes catalans va explicar en aquest sentit que “la candidatura, el president i el programa electoral són del PSC, però amb la mà estesa a tots aquells que volen tirar el país endavant, treure’ns del mal pas i posar fi a la divisió i la ruptura”.

Al seu torn, Sánchez veu el PSOE “fort i unit” i amb “ganes de guanyar” en les pròximes cites electorals, començant amb els comicis catalans del pròxim 21 de desembre i continuant amb les municipals i autonòmiques de l’any 2019, “la primera estació del canvi polític” a Espanya.

Així mateix, va arremetre contra Podem per la seua connivència amb els independentistes catalans: “Trista esquerra, la que acompanya en aquest viatge el secessionisme de les elits davant la solidaritat dels pobles”, va criticar.

tracking