SEGRE

PANORAMA

Tres cadàvers de nens a la costa de Lesbos en tres dies

Tot fa pensar que es tracta de refugiats || Un vídeo mostra que una patrulla líbia va causar diversos morts al Mediterrani

Imatge facilitada per l’ONG alemanya de la patrulla líbia en aigües del Mediterrani.

Imatge facilitada per l’ONG alemanya de la patrulla líbia en aigües del Mediterrani.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres cadàvers de nens, presumiblement refugiats, han aparegut durant els últims tres dies a la costa de l’illa grega de Lesbos, segons van informar ahir els mitjans locals. Les autoritats de l’illa encara no han pogut aclarir les circumstàncies de la mort ni han ofert més detalls, tret que en aquests moments no hi ha desapareguts a les llistes d’ACNUR. Els cossos s’han trobat en una zona de platja al nord-oest de la capital, Mitilene, en una franja geogràfica de l’illa que, per la seua proximitat amb Turquia, registra el nombre més elevat d’entrades de refugiats. Segons els mitjans, l’última víctima es va trobar ahir i es tracta d’una nena d’uns 12 o 13 anys, la mateixa edat del cos trobat divendres, mentre que no s’han ofert més dades de la tercera víctima.

D’altra banda, un vídeo de l’ONG alemanya Sea Watch mostra una patrulla de la Marina militar Líbia que durant un rescat dels ocupants d’una llanxa pneumàtica al Mediterrani el passat 6 de novembre rebutja col·laborar i abandona alguns immigrants a l’aigua, cosa que va provocar almenys cinquanta desapareguts, segons l’organització.

Al vídeo, en mans de la Fiscalia de Ragusa, que ha obert una investigació, s’observa com la llanxa de la Marina líbia amb alguns immigrants a bord reprèn la marxa amb persones encara agafades a les cordes, mentre d’altres es llancen al mar.

tracking