SEGRE

POLÍTICA

Dastis informarà els ministres de la UE de la "manipulació" russa detectada a Catalunya

Encara que afegeix que "no vaig a plantejar res en particular"

Dastis informarà els ministres de la UE de la

Dastis informarà els ministres de la UE de la "manipulació" russa detectada a CatalunyaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre espanyol d’Exteriors i Cooperació, Alfonso Dastis, informarà avui els seus homòlegs de la Unió Europea (UE) sobre els casos de "desinformació" i "manipulació" des de Rússia a través d’internet per provar d’influir en la crisi catalana.

"Abordaré la qüestió de la intervenció o com s’han desenvolupat les qüestions de desinformació, manipulació entorn del referèndum (independentista de l’1 d’octubre) i als esdeveniments posteriors a Catalunya", va indicar Dastis a la premsa a la seua arribada a un Consell de Ministres comunitaris d’Exteriors.

En aquesta reunió, els ministres europeus faran un balanç dels grups de treball específics de comunicació estratègica (els StratCom) posats en marxa per combatre la desinformació russa o de grups terroristes com l’Estat Islàmic, així com als Balcans occidentals.

"No plantejaré res en particular. El que faré és deixar constància de com en altres àrees, no només al nostre veïnat oriental però també en altres àrees, es plantegen aquestes situacions de manipulació i desinformació", va comentar el cap de la diplomàcia espanyola.

Segons Dastis, "s’ha comprovat" la intervenció russa en la crisi catalana.

"Hi ha dades sobre com el trànsit a les xarxes posterior al referèndum va passar particularment per xarxes situades a Rússia i en altres països", va assegurar.

Sobre la visita de l’ideòleg independentista Oriol Soler al fundador de WikiLeaks, Julian Assange, en l’Ambaixada de l’Equador a Londres on està asilat, Dastis va dir que hi ha "molts indicis que apunten que aquest senyor i d’altres estan provant d’intervenir i de manipular i d’afectar el que ha de ser un desenvolupament democràtic normal a Catalunya".

"Això és així. Hi ha informacions que apunten en aquesta direcció", va agregar.

tracking