SEGRE

ESNOTICIA

El PDeCAT s’integrarà a una nova llista encapçalada per Puigdemont

Podran registrar fins dimarts el nom de la candidatura, en la qual no hi haurà Pascal

Els tres exconsellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Meritxell Serret durant la concentració a Brussel·les.

Els tres exconsellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Meritxell Serret durant la concentració a Brussel·les.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PDeCAT s’integrarà a una nova llista per a les eleccions del 21 de desembre encapçalada per Carles Puigdemont i en la qual no hi haurà la coordinadora general del partit, Marta Pascal. Es planteja un nom per a aquesta “llista del president” que substitueixi el de la coalició PDeCAT-PACTE que va registrar el partit, i es busca que sigui una candidatura “àmplia i transversal”.

El partit té fins dimarts per registrar una nova denominació. Encara no està clar com es plasmarà aquesta candidatura i si en aquesta figuraran de forma explícita les sigles del PDeCAT. En qualsevol cas, aquest nou rumb suposaria desestimar l’agrupació d’electors, una opció que deixaria la llista fora del repartiment de publicitat electoral gratuïta i sense la visibilitat que aporta la presència en informatius i debats.

La decisió es ratificarà al consell nacional que el PDeCAT celebrarà dimecres, abans que divendres finalitzi el termini per registrar candidatures. Encara que no es prioritzin les sigles del partit, sí que tindran importància els seus candidats: hi haurà Carles Puigdemont per Barcelona, i també es perfilen l’alcalde de Besalú per Girona, Lluís Guinó; l’alcalde de Mollerussa per Lleida, Marc Solsona, i Jordi Sendra per a la demarcació de Tarragona. Per la seua banda, Santi Vila va afirmar que si el sobiranisme, i en particular el PDeCAT, mantenen la via unilateral, “només podré fer un pas al costat”.

“El Govern no estava preparat per aplicar la independència”L’exconsellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, va fer ahir autocrítica i va afirmar que el Govern no estava preparat per aplicar la proclamació de la República catalana del 27 d’octubre, ni “per donar continuïtat política de forma sòlida al que va fer el poble de Catalunya l’1-O”. Va dir que l’Estat va donar una “resposta de guerra” que el Govern no estava preparat per afrontar, la qual cosa va considerar un error. “Potser a alguns els va agafar una mica desprevinguts i respondre a aquella acció contundent del poble és el que no hem sabut fer de la manera més encertada”, va dir. Ponsatí va fer aquestes declaracions abans de participar a Brussel·les, al costat dels companys Toni Comín (Salut) i Meritxell Serret (Agricultura), en una concentració a la capital europea per demanar la llibertat dels consellers a la presó i dels Jordis.

tracking