SEGRE

ESNOTICIA

Rajoy crida “la majoria silenciosa” a votar per “omplir les urnes de debò”

El PP confia en la “majoria silenciosa i silenciada” per posar fi a la majoria independentista al Parlament després de les eleccions del 21-D. A aquella va apel·lar ahir el president del Govern, Mariano Rajoy, en un acte de la precampanya popular que va propiciar la primera visita a Catalunya des de la intervenció de la Generalitat en aplicació del 155.

Rajoy garanteix respecte a les decisions dels jutges li

Rajoy garanteix respecte a les decisions dels jutges li "agradin més o menys"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va entrar ahir a la precampanya electoral catalana amb una crida a la “majoria silenciosa i silenciada”, i s’hi va dirigir per instar-los a convertir “la seua veu en vot” i omplir “les urnes de debò” el 21 de desembre. Rajoy va fer aquestes declaracions a Barcelona, durant la presentació oficial de Xavier García Albiol com a candidat del PPC a la Generalitat. L’acte, en el qual van participar també membres de la candidatura popular per Lleida, va propiciar la primera visita del president de l’Executiu espanyol a Catalunya des de la intervenció de la Generalitat en aplicació de l’article 155 de la Constitució. En la intervenció, Rajoy va defensar aquestes mesures que no s’havien aplicat mai abans com a mitjà per posar fi al “deliri” dels independentistes, i va insistir que ho va fer després d’haver “esgotat totes les vies”. Bona part del discurs el va dedicar a advertir els independentistes que no poden “silenciar” el seu partit ni votants. S’hi va referir com la “Catalunya valenta” que els secessionistes “no han aconseguit fer callar, encara que l’única llei que vulguin complir sigui la del silenci”. Davant d’aquesta situació, va fer referència als comicis que ell mateix ha convocat com a “nets i legals per restaurar la democràcia”. Va cridar tots els votants contraris al procés a anar a la cita amb les urnes i va destacar que aquest és el “temps de recuperar afectes” i recobrar també la “Catalunya sensata, pactista, emprenedora i dinàmica”, que “tant ha contribuït al benestar i al progrés d’Europa”.

Per la seua banda, Albiol va qualificar d’“insult” que es parli de “presos polítics” a Espanya i va tenir paraules d’agraïment al discurs per a l’alcalde de Gimenells, Dante Pérez, que va deixar el PSC per passar-se al PP i és número dos d’aquesta formació per Lleida. El va esmentar com un exemple, va dir, perquè milers de persones “des del centrisme o l’esquerra moderada” s’incorporin al projecte del PP. Pérez, al seu torn, va expressar a través de les xarxes socials la seua satisfacció per la “bona acollida” que li han brindat els populars.

Demana que no se’n vagin més firmes i s’oposa a qualsevol boicot El discurs de Rajoy va fer referència també als efectes de la crisi política sobre l’economia catalana. Va dir que tots els sectors a Catalunya “ja pateixen” les “sectàries, divisòries i frívoles decisions” dels independentistes, i va subratllar que per aquest motiu és “tan urgent” una nova etapa que eviti més danys. En aquest sentit, va demanar a tots els espanyols que no deixin de consumir productes catalans, va expressar oposició a qualsevol mena de boicot i va animar les empreses establertes a Catalunya que s’hi quedin. L’acte va comptar amb la secretària general del PP, M. Dolores de Cospedal, i altres càrrecs del partit.

tracking