SEGRE

El ferit per una bala de goma l'1-O es querella contra comandaments de la Policia Nacional

Roger Español vol ser "l’últim ferit per bala de goma a Espanya i Catalunya"

Roger Español ha comparegut davant dels mitjans a

El ferit per una bala de goma l'1-O es querella contra comandaments de la Policia NacionalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Roger Español, l’home que va perdre la visió d’un ull pel tret d’una pilota de goma l’1-O, ha presentat aquest dimarts una querella per un delicte de lesions contra l’agent de la Policia Nacional que suposadament li va disparar i dos comandaments del cos que van presenciar els fets.

Segons ha informat en roda de premsa l’advocada del ferit, Anaïs Franquesa, avui han presentat la querella al jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona, que estava de guàrdia l’1-O, en una doble condició: una acusació particular, que representa Roger Español, i una acusació popular, formada pel Centre Iridia de defensa dels drets humans.

Franquesa ha afirmat que té "molta informació" i que avui comencen el "camí judicial", mentre ha volgut fer una crida "a la ciutadania i als mitjans" perquè els facin arribar totes les imatges de l’1 d’octubre al carrer Sardenya i Diputació de Barcelona, on es van disparar les pilotes de goma que van ferir Roger Español.

El ferit ha dit que, quan van passar els fets, tornava a casa seua, que es troba a prop de l’escola Ramón Llull, en la qual la policia nacional va intervenir l’1 d’octubre, i també ha explicat que no va veure l’agent que li va disparar "a escassos 15 metres".

Roger Español també ha afirmat que vol ser "l’últim ferit per bala de goma a Espanya i Catalunya".

Per la seua part, l’advocada de l’acusació popular, Laia Serra, que també va portar el cas d’Ester Quintana, que també va perdre un ull pel tret d’una pilota de goma per part dels Mossos d’Esquadra el 2012, ha explicat que a més de "depurar la responsabilitat" dels agents de la Policia Nacional volen que "s’eradiqui l’ús de les pilotes de goma a l’Estat espanyol" que compta amb una "legislació difusa".

Serra també ha dit que en el cas de Roger Español tenen nombroses imatges que han permès identificar els dos comandaments de la Policia Nacional, a més de ser una prova dels fets.

El quart tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Asens, també ha intervingut en la roda de premsa explicant que l’Ajuntament s’ha unit a l’acusació popular a causa de "la passivitat de la fiscalia davant aquests fets" i considera que el deure de l’Ajuntament és "suplir el que la fiscalia hauria de fer". Asens també ha explicat que l’1 d’octubre no s’estava produint "cap fet que justifiqués l’ús de les pilotes de goma" i que "qualsevol veí o veïna podria ser Roger Español". A més, Asens ha recordat que les pilotes de goma estan prohibides a Catalunya i que el seu ús suposa "un insult a les víctimes, a les seues famílies, a les associacions de drets humans i a la sobirania del nostre país".

tracking