SEGRE

Rajoy creu que Puigdemont i ERC admeten ara "grans mentides" del procés

Considera que el president i Junqueras estan inhabilitats políticament

Mariano Rajoy durant l'entrevista d'aquest dimarts a la COPE.

Rajoy creu que Puigdemont i ERC admeten ara "grans mentides" del procésEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, considera que les últimes declaracions de Carles Puigdemont i d’ERC demostren que l’ocorregut a Catalunya ha estat el "procés de les grans mentides". Rajoy, en una entrevista a la COPE, ha subratllat a més que seria "absurd" que a una persona que és a la presó se li fes conseller perquè no podria exercir la seua funció, encara que ha reconegut el dret que tothom té a presentar-se a unes eleccions mentre no estigui inhabilitat.

Davant de les paraules de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en les quals ha apuntat que és possible una solució alternativa a la independència i les d’ERC en les quals admeten que els independentistes no estaven preparats per governar, ha recalcat que el que estan dient als ciutadans és que hi havia "grans mentides". "No només no estaven preparats, és que era impossible", ha afegit el cap del Govern, qui ha recordat que entre aquestes mentides estava que el procés no anava a afectar a l’economia o que anaven a obtenir el suport internacional.

D’altra banda, Rajoy ha dit no tenir el "mínim dubte" que el PSC respectarà la sobirania nacional com ha fet fins ara de cara a possibles pactes postelectorals després de les eleccions autonòmiques del 21 de desembre a Catalunya. Rajoy ha assenyalat en aquest sentit que està segur que els socialistes catalans no acceptaran el reclam que poguessin fer-los altres forces polítiques de celebrar un referèndum en el qual es pretengui que el conjunt dels espanyols no puguin decidir sobre el futur del seu país.

El cap de l’Executiu ha assenyalat que és "molt difícil" saber ara quin tipus de governs es poden formar després dels comicis.

Però ha recordat que és "evident" que el PSC ha recolzat l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya i això "és molt positiu". I ha afegit "amb absoluta franquesa", que la gent que coneix del PSOE la veu "al marc constitucional", sota el qual han governat molts anys i sota l’empara del qual han recolzat les mesures de l’esmentat article per a Catalunya.

Mariano Rajoy ha recalcat en aquesta entrevista que espera que els partits no independentistes no guanyin les eleccions, i amb aquest objectiu treballarà el PP.

tracking