SEGRE

ESNOTICIA

Santamaría: “El procés és negoci per a alguns i ruïna per a Catalunya”

Lamenta que “per a la Generalitat l’única llei que servia era la llei de la selva” || Assegura que hi haurà nou model de finançament si el PSOE vol i demana lleialtat

Santamaría va participar ahir a Màlaga en un acte del PP sota el lema “El que ens uneix, Espanya”.

Santamaría va participar ahir a Màlaga en un acte del PP sota el lema “El que ens uneix, Espanya”.PP DE ANDALUCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern i ministra de Presidència i per a les Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaría, va afirmar ahir que el procés sobiranista ha estat “un negoci” per a alguns, amb referència als independentistes, i la “ruïna” per a Catalunya. A Màlaga, on va participar en un acte del PP sota el lema “El que ens uneix, Espanya”, va defensar l’actuació del Govern amb Mariano Rajoy al capdavant per “tornar l’autogovern als catalans i que tinguin un Executiu dins de la llei, que es preocupi per ells i no només pels independentistes”.

Va recalcar que el Govern central “ha hagut d’actuar” a Catalunya: “No podíem permetre que una comunitat autònoma i uns governants se situessin al marge de la llei i de les sentències del Tribunal Constitucional; per a la Generalitat l’única llei que servia era la llei de la selva, la seua pròpia.” Va assenyalar que a les eleccions del 21 de desembre a Catalunya es necessita que es pugui nomenar un Executiu “dins de la llei, que es preocupi pel seu creixement econòmic, el benestar, l’educació i que torni a aixecar Catalunya, la seua riquesa i la seua pluralitat”.

La vicepresidenta va incidir que l’Executiu de Rajoy “ha hagut de cessar” els dirigents de la Generalitat catalana “perquè no complien les instruccions del Govern cnetral ni les dels tribunals”: “A qui no compleix la llei se li ha d’aplicar la llei”, va postil·lar.

“Estem desmuntant les estructures d’autogovern a redactors de la construcció nacional i als ambaixadors de la independència que vivien a tot drap a les seus dels millors carrers de la Unió Europea perquè malament, a costa de l’erari públic, no hi vivia cap”, va subratllar. D’altra banda, la vicepresidenta del Govern espanyol va afirmar que “si hi ha voluntat, si hi ha capacitat de cooperació” hi haurà un nou model de finançament i va afegir que “si el PSOE diu clarament que ho vol, podrem tenir-lo perquè tenim ganes d’entendre’ns”. Va explicar que el Govern de Mariano Rajoy està disposat perquè el moment econòmic és l’idoni, ja que “estem creixent i ho fem a bon ritme”.

Es va referir així mateix a la “lleialtat institucional” perquè va considerar que és “essencial” com una “pega que permet fer moltes coses” i va explicar que el que permet que un Estat funcioni és que pugui fixar prioritats conjuntes i executar-les.

tracking