SEGRE

ELECCIONS

Albano Dante Fachin descarta presentar-se a les eleccions del 21 de desembre

Albano Dante Fachin descarta presentar-se a les eleccions del 21 de desembre

Albano Dante Fachin descarta presentar-se a les eleccions del 21 de desembreEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exsecretari general de Podem i diputat al Parlament, Albano Dante Fachin, ha descartat aquest dimecres presentar-se a les eleccions del 21 de desembre, després que diumenge passat presentés la seua plataforma Som Alternativa i s’explorés la possibilitat d’una entesa amb la CUP.

A dos dies que finalitzi divendres vinent el termini per a la presentació de candidatures, Fachin ha anunciat en el seu compte de Twitter que no es presentarà als comicis del 21 de desembre: "No serem al pròxim Parlament", ha escrit l’exlíder de Podem.

En un altre apunt al seu compte de Twitter, Fachin explica que Som Alternativa va nàixer per "parlar molt clar quan calia parlar molt clar" i afegeix: "Que ningú no dubti que continuarem parlant igual de clar. Ara, construir i organitzar-se en l’àmbit municipal, poble a poble, barri a barri. Seguim!".

L’exlíder de Podem adjunta a aquest apunt una reflexió sobre la situació política actual en la qual Catalunya viu "moments polítics excepcionals" i denuncia la "maniobra" del Govern del PP per "imposar uns ritmes contraris als consensos".

Segons Fachin, la convocatòria d’eleccions per part del Govern forma part d’una "evident maniobra d’imposar ritmes contraris als consensos i a la capacitat de construcció de majories, establint un calendari i uns temps que han impedit de facto de coordinar una resposta conjunta a l’altura de l’excepcionalitat del moment."

tracking