SEGRE

SOCIETAT CRISI

Demanen a les elèctriques fons contra la pobresa energètica

Un any de la mort d’una dona a Reus || Investiguen irregularitats en el cas de l’anciana i el seu fill de Badia del Vallès

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les 3.000 entitats socials que integren la Taula del Tercer Sector dirigiran una carta a tres empreses de subministraments d’electricitat i gas (Iberdrola, Gas Natural i Endesa) per demanar-los que firmin convenis amb les administracions i absorbeixin part de la despesa que actualment suporten administracions i entitats en matèria de pobresa energètica.

Quan es compleix un any de la mort d’una anciana víctima de pobresa energètica a Reus, la Taula del Tercer Sector va reivindicar el seu paper bàsic per atendre les famílies afectades, ja que assumeix les despeses derivades dels ajuts que es donen, inclosos altres àmbits com l’alimentació o la roba.La presidenta, Francina Alsina, va subratllar que les subministradores haurien de contribuir a aquests ajuts, si es té en compte que només durant el 2016 van sumar uns beneficis de 5.463 milions d’euros. Alsina va explicar que des del cas de la mort de l’anciana de Reus que s’il·luminava amb espelmes, “un fet molt greu” que demanen que no es repeteixi, va percebre una millora en l’actitud de les subministradores, que compleixen la comunicació amb serveis socials davant de possibles talls. Entre les causes que generen la pobresa energètica, sobre la qual va reiterar que és una forma més d’exclusió residencial i que no correspon només als mesos d’hivern, Alsina va assenyalar tres factors: un baix nivell d’ingressos, una baixa qualitat de l’edificació i l’“augment continuat dels preus de l’energia”, ja que ha pujat un 80 per cent des de l’any 2008, segons ella.

La Taula del Tercer Sector demana a les elèctriques que contribueixin més a causa dels seus beneficis

D’altra banda, l’anciana de 96 anys i el seu fill de 67 trobats sense vida dilluns en un pis a Badia del Vallès no van tenir una morta violenta. La principal hipòtesi és que el fill va morir per causes naturals i ella perquè va quedar desvalguda, segons fonts properes al cas.

Tanmateix, l’ajuntament de Badia del Vallès estudia si s’ha comès alguna irregularitat en el servei d’atenció domiciliària gestionat pel consell comarcal, un servei que porta una empresa adjudicatària.

tracking