SEGRE

PANORAMA

Front comú d’ERC i PDeCAT malgrat mantenir les llistes separades

Diputats dels dos al·ludeixen a la necessitat de reforçar la majoria independentista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, va assegurar ahir després d’entrevistar-se a Brussel·les amb Carles Puigdemont que hi ha un acord amb el PDeCAT per fer “front comú”. “Som molt conscients que hem de seguir junts i trobar la millor fórmula de coordinar-nos”, va dir Rovira en declaracions a la premsa. “L’estratègia política la compartim i és absolutament coordinada”, va agregar i va remarcar que ara s’ha de seguir sumant per afrontar el 21-D “amb moltíssimes garanties”. La secretària general d’ERC també va dir, en relació amb la declaració d’independència, que “el que està fet està fet” i que el Parlament de Catalunya va fer “el que la majoria de ciutadans, democràticament i pacíficament, havien demanat”.

Segons va explicar Rovira, ahir hi va haver també un intercanvi d’informació sobre els processos judicials als quals fan front. “Ells han explicat com estan preparant l’estratègia jurídica davant dels tribunals i jo els he pogut donar informació de com anava a Catalunya i en concret davant dels tribunals espanyols”, va explicar. Al seu torn, Puigdemont va criticar que el Govern central prediqui legalitat però executi “repressió i submissió”.

En els últims dies, també van visitar Puigdemont a Brussel·les els exdiputats de la CUP Anna Gabriel i Benet Salellas, i el president i la coordinadora del PDeCAT, Artur Mas i Marta Pascal, respectivament. De fet, Pascal va visitar ahir els consellers empresonats per parlar de les llistes del 21-D, ja que vol incorporar-los a la candidatura Junts per Catalunya.

Així mateix, el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, va admetre que a Catalunya no hi ha encara una majoria social que vulgui independitzar-se d’Espanya: “Encara no som independents perquè no ha existit una majoria de catalans que així ho haguessin volgut.”

Al seu torn, el diputat del PDeCAT Carles Campuzano va assumir que els partits secessionistes a Catalunya necessitaran “més temps” per “reforçar” les majories proindependència i hauran, a més, “de compassar els ritmes” amb la realitat. Per la seua part, Artur Mas va admetre que s’està fent una “reflexió del que ha passat”, si hi ha hagut un “bon control dels temps” i si “la majoria social és suficient” per tirar endavant amb la via unilateral com s’ha fet. Finalment, la secretària tercera de la Mesa del Parlament, Anna Simó, va explicar que, a la declaració davant del jutge del Tribunal Suprem, va dir que a la propera legislatura la “via unilateral” cap a la independència “és impossible”.

tracking