SEGRE

La defensa de Puigdemont al·legarà que l'entrega a Espanya seria "una venjança política"

Puigdemont, al Parlament.

La defensa de Puigdemont al·legarà que l'entrega a Espanya seria "una venjança política"Parlament de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i dels seus quatre exconsellers que es troben a Brussel·les al·legaran davant de la Justícia belga que l’ordre d’entrega emesa per Espanya no aclareix els seus suposats delictes, sinó que és una "venjança política", diu aquest dimecres "De Standaard". Segons la seua opinió, el jutge haurà de rebutjar les "euroordres", perquè en elles l’Audiència Nacional no va imputar cap acte "punible", destaca aquest diari flamenc, que assegura haver tingut accés als arguments legals dels advocats dels cinc acusats que seran invocats divendres. Aquell dia Puigdemont i els seus exconsellers hauran de declarar davant de la Cambra del Consell de Brussel·les, un tribunal de primera instància.

"De Standaard" va parlar amb el lletrat Christophe Marchand, que juntament amb els advocats Michèle Hirsch -ambdós representen dos dels exconsellers- i Paul Bekaert -que defensa Puigdemont i els altres dos- desenvolupa la defensa legal conjunta dels cinc.

Segons va dir, les ordres d’arrest i detenció emeses per les autoritats espanyoles que són idèntiques per als cinc, fan referència a cinc violacions del codi penal espanyol: delicte comès per un càrrec públic, desobediència, rebel·lió, amotinament i malversació de diners públics. "Però Espanya de cap manera no deixa clar quines accions han emprès els nostres clients que caiguessin sota aquests delictes", segons assenyala aquest jurista al diari.

D’aquesta manera, va considerar que Espanya "no contempla cap fet punible individual, sinó només les seues decisions polítiques, que coneixia tothom i per les quals van ser elegits democràticament". "Per tant, només són processats per la seua opinió política. El jutge belga ha de rebutjar la seua entrega", van concloure els advocats.

Puigdemont i els seus exconsellers Clara Ponsatí, Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig apel·laran a la legislació comunitària que regula l’ordre de detenció europea, que estableix que l’entrega pot ser rebutjada si s’ha emès per jutjar o castigar algú sobre la base de la seua opinió política.

La llei belga també estableix que és possible rebutjar l’"euroordre" si la seua execució soscava els drets fonamentals de les persones implicades, indica "De Standaard".

tracking