SEGRE

Rajoy considera desmentit per l'UDEF que cobrés sobresous en 'b'

El president del Govern, Mariano Rajoy, durant la sessió de control aquest dimecres al Congrés dels Diputats.

Rajoy afirma que el nou sistema d'IVA és "molt útil" per combatre el frau fiscalCongreso de los Diputados

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, considera que l’UDEF ha desmentit ja que hi hagués indicis que pogués haver cobrat sobresous en "b" del PP i ha augurat que l’oposició que protagonitza el líder de Podemos, Pablo Iglesias, basada en aquest tipus d’assumptes li va restant cada vegada més vots. Rajoy ha fet aquestes consideracions en la sessió de control al Govern del ple del Congrés en resposta a una pregunta d’Iglesias sobre les paraules de l’inspector en cap de la Unitat de Delictes Econòmics i Financera (UDEF) que va investigar la trama Gürtel i en les que va assegurar la setmana passada que "indiciàriament" Rajoy va percebre sobresous de la caixa "b" del PP. Unas paraules que han portat a Iglesias a emfatitzar que el PP "respon al paper d’una organització delictiva" i precisar que els membres d’una organització d’aquest tipus se’ls diu "delinqüents"

El cap del Govern ha recordat que "ahir ha estat desmentida aquesta informació" relativa al suposat cobrament de sobresous.

S’ha referit així al fet de què l’excap de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) José Luis Olivera afirmés al Congrés que si hi hagués hagut indicis "forts" contra polítics implicats en el cas Gürtel, la Policia els hauria arrestat.

El cap del Govern ha assenyalat que Iglesias sempre li pregunta el mateix i va arribar a presentar-li una moció de censura, pel que ha conclòs que està "obsessionat" i això és l’únic que li importa i no escolta les respostes que li dóna. "Vostè és alhora policia, jutge, fiscal, jutge d’instrucció i, a més, tribunal sentenciador. Aquesta manera de fer oposició -ha prosseguit- no li funciona". I ha subratllat en aquesta línia: "Cada vegada que ve vostè aquí té menys vots i menys suport per part dels espanyols". "Acabaran posant-li a vostè la moció de censura, i el pitjor de tot això per a vostè és que pot prosperar, sobretot després dels últims esdeveniments i decisions que vostè ha adoptat a Catalunya", ha afegit. I ha conclòs la seua intervenció amb un refrany; "Consells venc, que per a mi no tinc".

Rajoy ha contraatacat també a les paraules d’Iglesias citant-lo que expliqui si és veritat, tal com va dir ahir en la comissió del Senat que estudia el finançament dels partits el seu antic soci i propietari del Canal 33 Enrique Riobóo, que va pagar i va cobrar en "b".

També creu que hauria d’explicar si el seu partit ha estat finançat per Veneçuela i l’Iran i què feia el cofundador de Podemos Juan Carlos Monedero viatjant set anys a Veneçuela per rebre recursos del seu Govern.

Iglesias, qui s’ha dirigit a tota hora al president del Govern com a "senyor M punt Rajoy", ha assegurat que en el cas Gürtel ha quedat acreditat que va cobrar sobresous il·legals regularment almenys des de 1997 fins el 2008 i que va mentir quan va afirmar en seu judicial que mai no els va percebre. "Aquesta vergonya no la tapa cap bandera", ha advertit el líder de Podemos, qui ha recordat que l’inspector en cap de l’UDEF va descriure la Gürtel com "una organització que ha calat fins nivells molt profunds en les administracions públiques fins arribar a parasitar-les" i com a "corrupció en estat pur".

Iglesias ha donat per fet que en la seua resposta posterior Rajoy li anava a preguntar pel finançament de Podemos per part de l’Iran i Veneçuela i se li ha avançat per recordar que la Justícia ha desestimat catorze vegades les acusacions en aquest sentit i que el Congrés "va provar que vostès van utilitzar la Policia per fabricar proves" contra el seu partit.

tracking