SEGRE

Rajoy diu que el 21D se celebrarà amb plena llibertat malgrat les alertes d'ingerències

El president del Govern, Mariano Rajoy, durant la sessió de control aquest dimecres al Congrés dels Diputats.

Rajoy afirma que el nou sistema d'IVA és "molt útil" per combatre el frau fiscalCongreso de los Diputados

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat que la legalitat espanyola té "prou" instruments perquè "les coses funcionin democràticament" i es pugui votar el 21D "amb plena llibertat", i ho ha dit davant de les alertes de possibles ingerències estrangeres en els comicis. Alertes que ha exposat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, durant la sessió de control al Congrés, on ha afirmat que tots els nacionalistes antieuropeus treballaran perquè les eleccions autonòmiques no se celebrin amb "garanties i seguretat".

I per aquesta raó ha preguntat al cap de l’Executiu què farà el Govern i el departament de Seguretat Nacional per evitar el "hackeig" i els "sabotatges" des de territori rus dels que ha avisat el mateix ministre d’Exteriors, Alfonso Dastis, ha assenyalat.

Rivera ha recordat també els atacs a les eleccions franceses o el fet que Holanda hagués de canviar el seu sistema de vot per contrarestar els atacs cibernètics. Si bé Rajoy ha admès que aquestes ingerències s’han produït en altres països, ha respost a Rivera que les decisions que s’adopten en matèria de seguretat "no s'expliquen abans de prendre-les" sinó una vegada que han produït els seus efectes.

En tot cas, ha assenyalat que sense perjudici de "tots els amics que tinguin els senyors separatistes", Espanya té "amics molt importants", que són la Constitució i la llei.

Per això, ha argumentat el president, es va posar en marxa l’article 155, va ser cessat el Govern, per això hi ha eleccions i per això tots aquests partits es presenten a les eleccions en el marc de la legalitat espanyola. Ha demanat així a Rivera que "confiï" en la legalitat espanyola, que compta amb els mecanismes necessaris -ha insistit- perquè les eleccions se celebrin amb totes les garanties.

tracking