SEGRE

El vaixell 'Piolín' abandona Barcelona després de gairebé dos mesos allotjant policies

Els agents han estat resituats en hotels

El vaixell 'Piolín' ha marxat del port de Barcelona

El vaixell 'Piolín' abandona Barcelona després de gairebé dos mesos allotjant policiesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vaixell 'Piolín', que ha servit d’allotjament durant gairebé dos mesos a policies i guàrdia civils desplaçats a Catalunya per l’1-O, ha abandonat aquest dijous el port de Barcelona, per la qual cosa els agents es resituaran en hotels i en un vaixell que amarrarà a la capital catalana, procedent de Tarragona.

El vaixell 'Piolín', que va arribar a Barcelona a mitjans de setembre passat, ha abandonat passades les 11.00 hores el port de Barcelona, on en les pròximes hores està previst que arribi una altra embarcació, de menor mida, que fins ara allotjava a Tarragona a agents desplaçats Catalunya per reforçar la presència policial en aquesta comunitat.

Fonts policials han confirmat a Efe que els agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional que es quedin de reforç a Catalunya s’allotjaran ara en hotels i al vaixell que amarrarà pròximament al port de Barcelona, procedent de Tarragona.

Els agents que es quedin a Catalunya se centraran fins a les eleccions autonòmiques del pròxim 21D a reforçar la vigilància dels edificis estatals a Catalunya i també en tasques de lluita contra el terrorisme internacional, segons les fonts.

El ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha indicat avui als periodistes a Madrid que el vaixell 'Piolín' "ha passat a la història" i "no té res a veure ja ni amb ministeri d’Interior ni amb l’allotjament d’aquests agents".

Zoido ha destacat que els efectius policials seran resituats en hotels, després d’avaluar els relleus i descansos que es vénen produint, així com la "redistribució" d’efectius, encara que el ministre ha destacat que no hi ha "cap replegament" i que el dispositiu es mantindrà el temps que sigui necessari.

tracking