SEGRE

SEGURETAT POLÈMICA

Denuncien tracte “inhumà” en presons espanyoles

El Consell Europeu censura en un informe l’ús de “fixacions mecàniques” com a càstig || Insta a regular aquestes pràctiques

La presó de Soto del Real, una de les visitades pel Consell.

La presó de Soto del Real, una de les visitades pel Consell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Europeu de Drets Humans denuncia que alguns mètodes penitenciaris són inacceptables i reprèn Espanya per l’ús de “fixacions mecàniques” com a mètode de càstig tant en centres juvenils com en presons, una cosa que considera una pràctica “inhumana i degradant”. En relació amb les comissaries, el document detecta progressos però també revela un ús excessiu de la força i demana acabar amb la detenció incomunicada, un sistema que el Govern central justifica amb la lluita antiterrorista.

“El fet que es dugui a terme la fixació mecànica d’interns continua sent un assumpte que preocupa el Comitè”, destaca l’informe publicat ahir per l’òrgan europeu, que ja en el seu anterior estudi va recomanar regular aquesta pràctica.

A més a més, censura que la immobilització dels reclusos pugui arribar a durar dies, “sense cap tipus de supervisió ni registre adequat”, fins i tot sense permetre als presos fer les seues necessitats, la qual cosa suposa un “atac a la seua dignitat”.

Malgrat aquestes reflexions, el Consell explica que la “gran majoria” de les persones entrevistades van afirmar ser tractades correctament.

El document del Comitè de Prevenció de la Tortura i de les Penes és el resultat d’una visita d’un total de tretze dies en una delegació a presons i centres de detenció espanyols.

tracking