SEGRE

Iceta no es creu l'acusació de Rovira d'una amenaça de “violència extrema amb morts al carrer”

El primer secretari del PSC ha presentat la candidatura dels socialistes per a les terres de Ponent i el Pirineu

Iceta i Espadaler han participat en l'acte de presentació de la candidatura del PSC a Lleida.

Iceta no es creu l'acusació de Rovira d'una amenaça de “violència extrema amb morts al carrer”Lleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, ha dit aquest divendres a Lleida que no es creu les afirmacions de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, qui ha assegurat que el Govern espanyol va amenaçar amb “violència extrema amb morts al carrer” si es continuava amb la DUI. "Es veuen amb l'obligació d'explicar un gran desastre i, per tant, han de buscar alguna excusa per la qual no es fessin les coses", ha manifestat.

Iceta ha participat aquest matí en el primer acte de precampanya dels socialistes a Lleida, on han presentat la candidatura per les terres de Ponent i Pirineu. El cap de llista per Barcelona s'ha reafirmat com la proposta de candidat a la presidència més oportuna davant el moment polític que viu el país. Des del partit s'ha assegurat que el govern de Puigdemont ha portat a Catalunya a una situació difícil de reparar amb uns danys considerables per la població.

El candidat del PSC per Lleida, Oscar Ordeig, ha remarcat la necessitat de restablir la normalitat econòmica davant la fuga de moltes empreses.

Ramon Espadaler, d'Units per Avançar, també ha estat present en aquesta trobada preelectoral. El candidat número 3 de la llista de Barcelona ha posat èmfasi en la unió amb els socialistes per recuperar el catalanisme centrat, "un catalanisme que vol un autogovern i que respecta les institucions catalanes". En aquest sentit, Espadaler ha fet una crida als lleidatans “a votar amb el cor”.

D’altra banda, Iceta ha fet al·lusió a la sortida del PSC de l'alcalde de Gimenells, Dante Pérez, i a la seva posterior adhesió al PP. Així, el líder dels socialistes catalans ha afirmat que des del PSC respecten totes les decisions que es prenguin. També ha assegurat que no realitzaran un front comú constitucionalista que tingui per objectiu la confrontació. Tot i així, Iceta ha insistit que pactarà amb aquells que el facin president.

tracking