SEGRE

La Fiscalia de Brussel·les demana executar l'euroordre

El jutge belga celebrarà una nova vista el 4 de desembre i prendria una decisió entre vuit i deu dies després

El fiscal belga

La Fiscalia de Brussel·les demana executar l'euroordre contra Puigdemont i els exconsellersEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Brussel·les va demanar aquest divendres al jutge belga l’execució de les euroordres emeses per Espanya contra el president Carles Puigdemont i quatre dels seus exconsellers, va informar un dels seus advocats, Christophe Marchand. El jutge de primera instància que examina el cas ha citat novament les parts perquè facin els seus al·legats el proper 4 de desembre, moment a partir del qual s’espera una decisió entre vuit i deu dies després, va apuntar l’entorn de Puigdemont.

El Ministeri públic, que va revelar la seua estratègia en la vista d’avui a porta tancada a la que els antics membres del Govern català van ser citats a declarar, va demanar l’execució dels mandats d’entrega a Espanya però no pel càrrec de prevaricació. En aquest context, la Fiscalia no va apreciar "corrupció", sinó "conspiració" i "malversació" per part de funcionaris públics, segons Marchand.

Per la seua part, un altre advocat defensor, Jaume Alonso Cuevillas, va dir que la Fiscalia no reté el delicte de "corrupció", extrem que no va confirmar la Fiscalia en una roda de premsa en la qual es va limitar a llegir a quatre llengües un comunicat.

En la nota, va indicar que no emetrà cap comunicació fins després d’aquesta audiència del 4 de desembre, tenint en compte que la llei preveu que tingui lloc a porta tancada i per no interferir en el "desenvolupament serè dels debats" ni hipotecar de cap manera el procediment pendent. "La Fiscalia no donarà cap explicació, ni comentari, sobre el punt de vista de les parts o del desenvolupament concret de l’audiència", va apuntar. "No comentarem ni la nostra posició ni el que han dit els advocats", va emfatitzar una portaveu del Ministeri públic.

Puigdemont i els seus exconsellers Antoni Comín (Salut), Clara Ponsatí (Ensenyament), Lluís Puig (Cultura) i Meritxell Serret (Agricultura) estan inculpats per rebel·lió, sedició, desobediència a l’autoritat, prevaricació i malversació de fons públics. Els advocats dels acusats podran respondre per escrit abans de la cita del 4 de desembre, segons la cadena pública RTBF.

La decisió de la Cambra del Consell de Brussel·les (tribunal de primera instància) podrà ser recorreguda pels acusats.

tracking