SEGRE

JUDICI ABUSOS

‘La Manada’ usa una foto de la jove per desacreditar-la com a víctima

El tribunal obrirà al públic els dies de conclusions del judici per violació grupal

Agustín Martínez, advocat de tres dels joves acusats.

Agustín Martínez, advocat de tres dels joves acusats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secció Segona de l’Audiència de Navarra va acceptar dilluns incorporar a la causa per la suposada violació grupal en els Sanfermines una fotografia publicada per la jove denunciant a les xarxes socials dies després dels fets. L’esmentada imatge s’incorpora a un informe realitzat pels detectius privats que van contractar els cinc imputats, autodenominats La Manada, per investigar el seu comportament posterior i va ser acceptada pel tribunal sentenciador com a prova documental. Aquesta mesura va despertar una allau de crítiques com és el cas de la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, que ahir va criticar que es “persegueixi” la víctima de la suposada violació grupal en els Sanfermines del 2016 per veure si el seu comportament va ser “exemplar” durant els dies següents al fet denunciat o si “plorarà en públic”.

Per la seua part, l’advocat de tres dels acusats de la suposada violació, Agustín Martínez Becerra, va afirmar que el judici que se segueix a l’Audiència de Navarra investiga “exclusivament sobre els fets que van ocórrer el 7 de juliol del 2016, aquí no s’està jutjant el masclisme, ni l’heteropatriarcat, ni absolutament res d’això”. I és que el fet que el tribunal acceptés l’informe dels investigadors que qüestiona la gravetat de l’incident basant-se que la noia semblava fer vida normal, també va ser censurat a les xarxes socials, on es va titllar d’“acte masclista” i “injust”.

Així mateix, el tribunal va decidir ahir aixecar parcialment el tancament de la sala on se celebra la vista oral. Així, en les dos últimes sessions, previstes per als dies 24 i 27 de novembre, es permetrà l’accés al públic general i els mitjans de comunicació per conèixer les conclusions de les dos parts implicades.

En aquest sentit, Becerra va considerar “positiu” que s’obri al públic la sessió perquè “permetrà que l’opinió pública sàpiga exactament les valoracions de totes les parts de les proves practicades”.

A la sessió d’ahir van acudir a declarar vuit agents de la Policia Municipal que van investigar la presumpta violació. També van ser cridats la dona que va obrir el portal en el qual suposadament es va produir l’agressió sexual, un treballador d’un hotel al qual van anar els acusats i la dona que va trobar el mòbil de la víctima (que va admetre haver robat un dels imputats per presumptes abusos sexuals).

tracking