SEGRE

Puigdemont situa Laura Borrás, Ponsatí i Rull després de Jordi Sánchez

Jordi Sánchez

Jordi Sánchez serà el número dos a la llista de Puigdemont per al 21DEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, té previst situar en la seua llista de Junts per Catalunya a la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, i als exconsellers Jordi Turull, Clara Ponsatí i Josep Rull just per darrere del número dos, Jordi Sánchez. Fonts coneixedores dels contactes per confeccionar la llista han assenyalat a Efe que aquest és l’esquema amb què treballa Puigdemont, a poques hores que es tanqui el termini per registrar les candidatures per a les eleccions del 21 de desembre.

Entre els noms que són a sobre de la taula també es troben el del periodista Eduard Pujol, un altre dels perfils independents que Puigdemont busca integrar a la seua llista, en detriment del pes de representants del seu partit, el PDeCAT. També ha ofert un lloc en la seua candidatura "transversal" al director teatral Joan Lluís Bozzo, al director de les revistes Catalan International View i ONGC, Francesc de Dalmases, així com a l’exconseller Ferran Mascarell, segons les fonts consultades.

En els últims dies, Puigdemont ha estat pilotant des de Brussel·les les gestions per elaborar la llista de Junts per Catalunya amb el suport de persones de la seua màxima confiança durant el seu mandat al capdavant del Govern, com el llavors director de l’Oficina del President, Josep Rius, o la directora general de Coordinació Interdepartamental, Elsa Artadi, que les fonts consultades veuen amb peu i mig dins de la candidatura.

Per la seua part, l’exconsellera socialista de Salud Marina Geli ha anunciat que formarà part de la llista Junts per Catalunya, encara que, per qüestions professionals, ocuparà només un lloc simbòlic al final de la candidatura.

En declaracions a TV3, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha explicat que Puigdemont encara està treballant per tancar la llista abans que expiri, aquesta mitjanit, el termini per presentar-la, però ha avançat un nou nom.

Es tracta de Lluís Font, president del Consell Escolar de Catalunya i que va exercir abans com a secretari de Polítiques Educatives al Departament d’Ensenyament (2011-2012), que estarà en "posicions de sortida". També ha asseverat que, tret de sorpreses, seran en la llista tots els consellers cessats del PDeCAT a la presó i els que són a Brussel·les.

tracking