SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Correa ofereix “dir tota la veritat” a canvi de la seua llibertat i demana l’indult de Garzón

El capitost de la ‘trama Gürtel’ compara la manera de fer negocis amb la de Florentino Pérez i a la llotja del Bernabéu || Vist per a sentència el judici sobre la primera etapa de la trama corrupta

Monitor de la sala de premsa de la seu de l’Audiència Nacional ahir amb la declaració de Correa.

Monitor de la sala de premsa de la seu de l’Audiència Nacional ahir amb la declaració de Correa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El presumpte capitost de la trama Gürtel, Francisco Correa, va oferir ahir en el judici “dir tota la veritat” en causes pendents de corrupció a canvi de la seua llibertat i va demanar l’indult de Baltasar Garzón, separat de la judicatura per irregularitats en la seua investigació.

Francisco Correa va ser traslladat ahir des del centre penitenciari de Valdemoro fins a la seu de l’Audiència Nacional per fer ús de l’última paraula abans que el judici per la primera època de la trama Gürtel quedés vist per a sentència després d’un any, un mes i tretze dies durant 125 sessions.

“Vull fer un oferiment a la Fiscalia, la meua total col·laboració absolutament d’ara en endavant en totes les causes pendents”, va dir Correa, per al qual les fiscals van demanar 125 anys de presó, la pena més gran dels 37 acusats, entre els quals es troben també l’extresorer del PP Luis Bárcenas i l’exconseller de la Comunitat de Madrid Alberto López Viejo, que s’enfronten a una petició de 39 anys de presó cada un per part de la Fiscalia.

“No tinc res a ocultar, m’és igual que em posin 200 o 300 anys. De vegades les coses no són com semblen i estic disposat a aclarir-ho, el que vull és solucionar aquest tema i que el país deixi de parlar d’això”, va recalcar.

D’altra banda, va sol·licitar “com a ciutadà espanyol l’indult del jutge Baltasar Garzón perquè ha estat injustament inhabilitat”. “És una víctima més com jo d’una causa que té un caire polític i no jurídic”, va opinar sobre això Correa.

Va defensar que ell no va crear l’entramat d’empreses “per treballar per al PP o per delinquir”, i va insistir que la seua activitat consistia en una mediació perquè altres empreses aconseguissin contractes d’obra pública.

També va arribar a comparar la seua manera de fer negocis amb la de Florentino Pérez i la gestió de la llotja del Bernabéu com a lloc en el qual es poden fer acords, i per les gires a l’estranger del Reial Madrid, de les quals va insinuar que han servit a l’amo d’ACS per beneficiar-se de contractes. Correa va assegurar que “ministres i expresidents del govern d’aquest país treballen d’aquesta manera a molts països llatinoamericans i de l’Orient Mitjà”, com ho fan grans empreses com la de Florentino Pérez, encara que no el va citar explícitament.

En un altre ordre de coses, el jutge del cas Lezo, Manuel García Castellón, va aixecar la imputació per un delicte de blanqueig al pare de l’expresident madrileny Ignacio González, Pablo González, de 91 anys, al no haver-se “constatat” que conegués “l’origen criminal dels fons” investigats en la causa. El magistrat també va fixar una fiança de 100.000 euros per a la mà dreta de González en els negocis del Canal de Isabel II a Sud-amèrica, Edmundo Rodríguez Sobrino, així que podria sortir de la presó.

Monitor de la sala de premsa de la seu de l’Audiència Nacional ahir amb la declaració de Correa.

Monitor de la sala de premsa de la seu de l’Audiència Nacional ahir amb la declaració de Correa.EFE

tracking