SEGRE

ESNOTICIA

Rovira diu que Madrid va amenaçar amb “morts al carrer” després de l’1-O

“Directament ens deien que hi hauria sang i no serien per pilotes de goma”, assegura || Afegeix que tenien informes de moviments d’armes a les casernes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, va assegurar ahir que el Govern espanyol va amenaçar el de la Generalitat amb “violència extrema amb morts al carrer” si, després del referèndum de l’1 d’octubre, no posava fi al procés independentista. “Directament ens deien això: que hi hauria sang i que havíem de parar perquè no dubtarien aquesta vegada, i que aquesta vegada no serien pilotes de goma sinó que la cosa seria clarament contundent”, va afirmar a RAC1, encara que no va revelar qui va informar concretament el Govern d’això, però es va mostrar disposada a fer-ho quan arribi el moment.

Segons Rovira, tant el president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, com el seu vicepresident, Oriol Junqueras, “amb molta insistència posaven sobre la taula que les fonts que arribaven eren contrastades”, i també van ser informats de moviments d’armes a Sant Climent Sescebes, on l’Exèrcit té una base militar.

Albert Rivera acusa la secretària general d’ERC de mentir i fer victimisme

Així mateix, va revelar que el Govern català es va plantejar suspendre el referèndum de l’1 d’octubre per les càrregues policials i que així els ho va comunicar a les juntes electorals: “Ens van contestar que ja podíem anar fent declaracions polítiques que la gent d’aquest país pensava votar.”

Així mateix, va defensar que el candidat a la Presidència de la Generalitat d’ERC és Oriol Junqueras i que, si la campanya i les eleccions del 21 de desembre es desenvolupa “en una situació de normalitat”, els republicans i la candidatura de Carles Puigdemont –JuntsxCat– confrontaran idees.

“És fals el que diu i ho sap”, va assegurar Sánchez, que va precisar que l’article 155 de la Constitució s’ha aplicat a Catalunya per “desbloquejar” la situació i permetre que els ciutadans parlin en unes eleccions autonòmiques legals i amb totes les garanties. Sánchez va afirmar que “el que li queda a l’independentisme” de cara als comicis del proper 21 de desembre és el “victimisme”, ja que els arguments econòmics, de reconeixement internacional i de “revolució dels somriures” “han caigut”.

“Els que van impulsar la declaració d’independència diuen que no són independents i que no compten amb una majoria social”, quan fa “dos anys” que estan sense aquesta majoria, va reflexionar Sánchez.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, també va acusar la secretària general d’Esquerra de “mentir i fer victimisme”. “Quan semblava que els separatistes no podien caure més baix, arriba la designada per Junqueras per mentir i fer victimisme, una altra vegada”, va assenyalar Rivera en el seu compte a Twitter.

Pedro Sánchez: “Només els queda el victimisme”El líder del PSOE, Pedro Sánchez, va acusar ahir la secretària general d’ERC, Marta Rovira, de mentir quan assegura que el Govern de Mariano Rajoy els va amenaçar de respondre amb violència als carrers si després de l’1 d’octubre no posaven fre al procés independentista.

tracking