SEGRE

ELECCIONES

“El Govern ha de restituir-se”

Serret creu que Puigdemont hauria de recuperar la presidència encara que no guanyi el 21-D || ERC presenta la llista a Vallfogona, amb la qual volen “donar compliment als resultats de l’1-O”

Els candidats d’ERC a Vallfogona, localitat natal de Meritxell Serret, amb la seua foto en mida real.

Els candidats d’ERC a Vallfogona, localitat natal de Meritxell Serret, amb la seua foto en mida real.ERC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura cessada, la lleidatana Meritxell Serret, va explicar ahir en una entrevista a Catalunya Informació que el Govern que ha estat “destituït i empresonat” ha de ser “restituït” perquè, en cas contrari, s’estaria justificant l’aplicació de l’article 155. Serret va apuntar que creu que el president Carles Puigdemont hauria de tornar a ser investit encara que ERC guanyi les eleccions del 21-D i que així es recuperaria la “normalitat” i es restituiria el Govern. L’exconsellera va afirmar, pel que fa a la seua situació a Bèlgica, que no sap si acabarà sent extradit a Espanya i va apostar per continuar treballant per a la “república catalana per vies democràtiques, la negociació i el diàleg”.

D’altra banda, ERC va presentar ahir a la tarda la llista de la coalició Esquerra Republicana-Catalunya Sí per Lleida per a les eleccions del 21 de desembre a la localitat natal de Serret, Vallfogona de Balaguer, i els membres del partit es van acompanyar d’una fotografia de Serret de mida real. L’alcalde d’Agramunt i número dos d’Esquerra a Lleida, Bernat Solé, va explicar que es presenten als comicis amb tres objectius: “restituir les institucions catalanes”, “fer tot el possible perquè els presos polítics puguin tornar a casa” i donar compliment als resultats de l’1 d’octubre que demostren la voluntat del poble català i treballar per a la construcció d’una nova república. Solé va assegurar que “les eleccions seran un plebiscit per saber quin és el pols del país pel que fa a la implementació de la república” i va manifestar que des d’Esquerra Republicana defensen “un front comú, el més transversal i ampli possible al Parlament, que planti cara al bloc del 155” i va destacar que la seua és l’“única formació” que presenta una llista cremallera (homes i dones intercalats). Va destacar que han buscat aconseguir la màxima representació del territori i dels àmbits social, econòmic i cultural de la demarcació en la seua candidatura.

tracking