SEGRE

Barcelona confia que la UE li concedeixi avui la seu de l'Agència del Medicament

La ministra de sanitat, Dolors Montserrat, abans de la reunió del Consell d'Assumptes Generals de la Unió Europea.

Barcelona confia que la UE li concedeixi avui la seu de l'Agència del Medicament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Barcelona confia que aquest dilluns el consell de ministres de la UE li concedeixi la seu de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), que arribaria com a analgèsic per a una ciutat adolorida per les circumstàncies polítiques. Barcelona parteix com una de les favorites entre les 19 ciutats que competeixen per aquesta agència, actualment ubicada a Londres, perquè és la tècnicament millor preparada, encara que els seus rivals apuntin al conflicte polític català per intentar descartar-la.

Presenta a més, el consens polític -inusual en les últimes dates- de totes les administracions, centrals, autonòmiques i locals, i el suport de tots els estaments socials i empresarials, des de metgesses fins farmacèutiques, passant per totes les patronals, el moviment veïnal i, fins i tot, el FC Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona té preparat i precontractat l’emblemàtic gratacel Torre Glòries, dissenyat per Jean Nouvel, amb les seues 34 plantes i 145 metres d’altura llestos per donar la benvinguda als gairebé mil treballadors de l’EMA.

Barcelona compta amb altres arguments de pes perquè els ministres de la UE l’elegeixin: aquí es concentren bon nombre de centres d’investigació genètica i biometgessa capdavanters, on es treballa per descobrir els medicaments personalitzats d’un futur molt pròxim.

També està el treball polític que els governs espanyol, català i de la ciutat, que han anat de la mà en aquesta candidatura, hagin pogut fer des que es va presentar la candidatura barcelonina, que en un últim esforç divendres van recolzar els tres últims alcaldes de la ciutat, de tres partits diferents, Ada Colau, Xavier Trias i Jordi Hereu.

tracking