SEGRE

Espadaler diu que després del 21D caldrà arribar a pactes "difícils d'explicar"

Afirma que els acords buscaran "la unitat i el diàleg normal amb Espanya i Europa" i "la moderació"

Ramon Espadaler.

Espadaler diu que després del 21D caldrà arribar a pactes "difícils d'explicar"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exsecretari general d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i número 3 de la llista del PSC per al 21D, Ramon Espadaler, ha advertit aquest dilluns que després de les eleccions serà necessari arribar a pactes "difícils de teixir i d’explicar" que tenen "un nord" molt clar: "la unitat al si de Catalunya".

En una entrevista a Antena 3, Espadaler ha afirmat que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, "és un polític professional capaç de gestionar situacions polièdriques" i ha afegit que aquests pactes buscaran "la unitat i el diàleg normal amb Espanya i Europa" i "la moderació". "El que tenim davant a Catalunya requerirà pactes molt importants entre sensibilitats molt diferents. Això no es reverteix d’un dia per l’altre", ha afirmat Espadaler, que ha afegit que l’independentisme s’ha d’expressar a les urnes i no als carrers.

L’exdirigent d’UDC s’ha mostrat partidari d’entrar en un eventual Govern encapçalat per Miquel Iceta perquè, segons el seu parer, el líder socialista és algú "capaç de subratllar els punts en comú en lloc dels desacords".

Sobre l’acord electoral entre Units per Avançar -formació hereva de l’extinta UDC- i el PSC, Espadaler ha dit que és un pacte que no s’ha d’extrapolar a altres eleccions o a nivell municipal perquè només té sentit "per a aquesta legislatura".

Preguntat per si el pacte preveu diversitat de vot al Parlament, Ramon Espadaler ha assegurat que "la norma és la votació conjunta", encara que en alguns aspectes poden arribar a tenir "un vot matisat".

Units per Avançar ha arribat a un acord amb el PSC perquè membres de la seua formació s’incorporin a les llistes socialistes per al 21D, i així Espadaler és el número 3 per Barcelona i l’exportaveu de Unió Montserrat Surroca, la número 2 per Girona.

tracking