SEGRE

Sánchez apel·la a la moderació i transversalitat per a una nova Espanya autonòmica

El secretario general del PSOE, Pedro Sánchez.

Sánchez apel·la a la moderació i transversalitat per a una nova Espanya autonòmicaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha apel·lat aquest dilluns a "tots els moderats, progressistes i a qui creuen en un canvi segur" per a la posada en marxa d’una nova Espanya autonòmica, amb el "mandat imperatiu de l’entesa i la transversalitat al servei de la ciutadania".

Sánchez, que ha presentat una conferència de la secretària general dels socialistes bascos, Idoia Mendia, al "Fòrum Europa, Tribuna Euskadi", ha recordat que fa 40 anys tots aquests sectors es van posar d’acord per aconseguir el pacte constitucional i estatutari, i ha fet una crida a assolir acords "transversals i plurals, i no vies unilaterals".

El líder socialista ha censurat que el PP i Ciutadans sostinguin al Govern des de la dreta i ha advertit que caldrà "fer molta pedagogia pels pobles d’Espanya per impulsar aquest espai de concòrdia, diàleg i entesa, i no repetir el model de la dreta, el centralisme i la regressió autonòmica" en nom de solucionar la crisi a Catalunya. "Només aquells partits que entenguin la diversitat podran governar Espanya", ha sentenciat.

Pedro Sánchez ha assenyalat que els ciutadans demanden "estar a l’altura de qui amb el seu vot demana solucions i censura l’entossudiment, l’autoritarisme i les vies unilaterals, ignorant una part de la societat". Ha censurat el "retrocés i el mal social, polític i econòmic" que l’independentisme ha causat en una societat "oberta i cosmopolita" com la catalana.

Sánchez ha criticat també a les "dretes espanyoles", el PP i Ciutadans, que "es desenvolupen molt millor en la confrontació que en el diàleg, en la imposició que en l'entesa", i ha afirmat que aquestes dos forces polítiques "no tenen un model de país", sinó que són "un model de confrontació territorial".

Davant aquesta posició, ha dit, "la socialdemocràcia a Catalunya emergeix com aquesta alternativa que defensa la convivència, la concòrdia i l’autogovern". "Els grans retrocessos de l’Espanya autonòmica sempre han portat la rúbrica del PP i ara també la firma entusiasta de Ciutadans", ha sentenciat. "Els socialistes vam ser arquitectes de l’Espanya autonòmica el 78, i ho tornem a ser en aquesta nova Espanya autonòmica que s’ha de perfeccionar, que no qüestiona la diversitat territorial, la qual cosa no és incompatible amb la igualtat social i econòmica de tots els espanyols, visquin on visquin", ha indicat.

El secretari general del PSOE ha elogiat el "pragmatisme" dels socialistes bascos, amb un discurs "transformador i carregat de sentit comú" en el marc del Govern Basc de coalició amb el PNB, el que "no significa que sigui incoherent" amb els principis del partit.

tracking