SEGRE

PARTITS POLÈMICA

Dante Pérez sospesa dimitir com a alcalde de Gimenells

Els edils socialistes en demanen la renúncia després d’unir-se a la llista del PP || L’oposició tempteja una moció de censura

Dante Pérez.

Dante Pérez.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Gimenells, Dante Pérez, sospesa deixar el càrrec després que els edils del seu equip de govern li demanessin la dimissió després d’haver deixat de militar al PSC per ocupar el número dos de la candidatura del PP per Lleida. Així ho va afirmar el mateix Pérez, hores després que els regidors de Candidatura de Progrés (marca blanca socialista) demanessin la convocatòria d’un ple extraordinari per exigir-li la renúncia. “Sí, existeix aquesta possibilitat”, va dir, al ser preguntat directament per la petició dels seus fins ara companys en el grup municipal socialista, i va subratllar que prendrà una decisió “en els propers dies”.

“Ara s’obre un període de reflexió i prendré la decisió que hagi de prendre pensant sempre en la ciutadania de Gimenells”, va dir Pérez, que va apuntar que també haurà de valorar “el que més em preocupa, que són les eleccions autonòmiques del 21-D”. “Crec que tots ens hi juguem molt més que una alcaldia i, per tant, només puc pensar en el 21 de desembre”, va argumentar.

“Decidiré què fer en els propers dies”, va concloure. Pérez va fer aquestes declaracions durant un acte del PP a Lleida amb la número u de la llista per Lleida, Marisa Xandri, i el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando (més informació a la pàgina 18).

La sol·licitud d’un ple extraordinari per part dels tres edils de Candidatura de Progrés que formen l’equip de govern de Gimenells al costat de Pérez (el quart, Vicente Sáez, va dimitir la setmana passada i encara no està decidit quin dels membres de la candidatura ocuparà el càrrec) obliga l’alcalde a convocar-lo, segons estableix la normativa. Tanmateix, els terminis per celebrar aquesta sessió podrien prolongar-se fins a primers de gener i el resultat de la votació no seria vinculant per a l’alcalde.

Per la seua part, el grup municipal de PDeCAT, a l’oposició amb quatre dels nou regidors del consistori de Gimenells, tempteja la possibilitat d’una moció de censura per rellevar Pérez al capdavant de l’ajuntament.

tracking