SEGRE

TRIBUNALS ABUSOS

Un àudio de La Manada confirma que “no hi va haver consentiment”

En l’enregistrament “adverteixen” sobre no deixar evidències || Els metges forenses que van atendre la jove afirmen que les lesions eren compatibles amb l’agressió

Carlos Bacaicoa, advocat de la jove que va denunciar una violació grupal als Sanfermines del 2016.

Carlos Bacaicoa, advocat de la jove que va denunciar una violació grupal als Sanfermines del 2016.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat de la jove madrilenya denunciant d’una violació en grup als Sanfermines del 2016 va afirmar ahir que l’àudio del vídeo gravat per La Manada, com es fan dir els cinc acusats, demostra que va ser “de tot menys consentit”. Quan va acabar la sisena sessió del judici que se celebra al Palau de la Justícia de Pamplona, Carlos Bacaicoa va assegurar que amb els 96 segons d’enregistrament que hi ha “de cap manera pot quedar acreditat el que es posa de manifest per la part contrària”, afegint que “no” se sent la jove parlar i dels processats només se senten “frases i expressions molt breus”, per la qual cosa “no implica consentiment ni la interpretació contrària”.

Ahir també van declarar els professionals de la Policia que es van encarregar de les empremtes dactilars i de l’ADN, i els forenses que van examinar la jove madrilenya. Segons sosté l’informe d’aquests últims, les lesions que presentava la jove, entre les quals diverses erosions, eren compatibles amb el seu relat d’una agressió sexual amb penetració.

Després d’una aturada de més de mitja hora, la sessió es va reprendre amb la declaració dels policies forals que van examinar l’àudio dels vídeos gravats al portal on van tenir lloc les presumptes agressions sexuals de La Manada i en el qual hi ha “una advertència” d’un dels imputats a un altre per evitar deixar evidències, encara que segons va aclarir l’advocat de l’acusació “no diu la paraula marques”.

Per la seua part, l’advocat de tres dels acusats, Agustín Martínez Becerra, va afirmar ahir que en les sis sessions celebrades fins ara no “s’ha acreditat encara el que es manifesta en l’acusació, de cap manera, més aviat al contrari, pas a pas, s’ha anat desmuntant l’acusació”. En aquest sentit, va afirmar que “jo no és que surti content i satisfet, jo entro en la valoració de cadascuna de les proves”. Per avui hi ha convocats els pèrits que es van encarregar de la part psicològica i els forenses del jutjat que van veure la jove madrilenya.

Així mateix, serà previsiblement avui quan els vídeos es vegin per primera vegada a la sala, ja que estan citats els agents que els van analitzar.

tracking