SEGRE

UE AGÈNCIA EUROPEA DEL MEDICAMENT

Guerra d’acusacions entre partits per la caiguda de Barcelona com a seu de l’AEM

Els empresaris catalans atribueixen la decisió de la UE a la inestabilitat política || Els independentistes demanen que es faci una anàlisi més profunda de la situació i no se’n culpi els reprimits

La ministra de sanitat, Dolors Montserrat, a l’esmorzar informatiu del Fòrum Europa.

La ministra de sanitat, Dolors Montserrat, a l’esmorzar informatiu del Fòrum Europa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Barcelona va lamentar ahir l’“oportunitat perduda” que va suposar l’eliminació de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament (AEM), una “joia” del sector farmacèutic que compta amb 340 milions d’euros de pressupost i prop de 900 treballadors, i que finalment anirà a Amsterdam. En aquest sentit, la Cambra va assegurar que l’establiment de l’EMA a la capital catalana “hauria comportat la creació de molts llocs de treball de gran valor afegit i la generació de riquesa i de prestigi a nivell mundial”.

“L’agència hauria suposat que les inversions en investigació i coneixement, el talent i el pool d’empreses i de professionals, entre d’altres, fossin constants”, va concloure l’entitat, que va qualificar “molt negativament” el fracàs de la candidatura catalana. L’Associació d’Empresaris Catalans, partidària de la unitat d’Espanya, també va atribuir la pèrdua de l’Agència Europea del Medicament a la inestabilitat política de Catalunya, precisant que Barcelona va perdre la carrera europea el 27 d’octubre, dia en què el Parlament va votar a favor de la independència.

Ada Colau assegura que les càrregues policials i la DUI “no ajudaven” la candidatura catalana

Per la seua part, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va assegurar que les càrregues policials contra votants i la declaració d’independència “no ajudaven” que la capital catalana fos triada nova seu de l’agència. Aquestes afirmacions van ser fortament criticades per la CUP, que va retreure a l’alcaldessa que en la valoració de les votacions dels vint-i-set posés “al mateix nivell” la DUI i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per part de l’Estat. “Ens preocupa la necessitat permanent de culpar per igual el Govern central i la mobilització popular. No és el mateix la repressió i el reprimit”, va sentenciar la regidora Eulàlia Reguant.

Des del partit demanen que es faci una anàlisi més profunda de la situació i es deixin de buscar culpables en qui han patit la repressió.

La ministra de sanitat, Dolors Montserrat, que va viatjar fins a Brussel·les per representar Espanya a la votació, va assegurar ahir que l’eliminació de la ciutat de Barcelona és “un mal directe” de l’independentisme, afegint que espera que sigui “l’últim mal” que fa a Catalunya i a la resta d’Espanya”. En aquesta mateixa línia es va expressar l’exministre d’Afers Exteriors José Manuel García Margallo, que va argumentar que “qualsevol organització busca estabilitat i continuïtat i el procés independentista no era la millor targeta de presentació per a aquest tipus d’agència”. “Els funcionaris estan farts de fer les maletes. No semblava que fos la decisió més encertada”, va dir Margallo, que va destacar que “si les empreses se’n van de Catalunya no té gaire sentit pensar que les agències hagin de venir”.

Amsterdam encara ha de construir l’edifici que acollirà la seuLa Comisió Europea va anunciar ahir que prepararà amb celeritat les propostes legislatives necessàries per procedir al canvi de seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA) i de l’Autoritat Bancària Europea (EAB). En aquest sentit, la capital holandesa va començar ahir a preparar la construcció de l’edifici que acollirà la seu i que costarà 250 milions d’euros. El nou edifici d’oficines estarà localitzat al districte comercial de Zuidas, al sud de la ciutat d’Amsterdam, una zona coneguda com la Milla Financera.

tracking