SEGRE

Junts per Catalunya i ERC sospesen aparcar la via unilateral en els seus programes

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Brussel·les.

Junts per Catalunya i ERC sospesen aparcar la via unilateral en els seus programes per al 21DEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts per Catalunya (JuntsxCat) i ERC sospesen la possibilitat d’aparcar la via unilateral cap a la independència en els seus programes per a les eleccions del 21 de desembre, encara que busquen assolir un consens amb la CUP. Les candidatures que encapçalen Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, segons ha avançat Nació Digital, han assolit un acord amb nou compromisos, que inclouen per exemple exigir la llibertat dels "presos polítics", reclamar la retirada de l’article 155 de la Constitució o impulsar un pacte de país per eixamplar l’"àmplia majoria" en favor del dret a l’autodeterminació.

L’esborrany d’acord també planteja una "negociació bilateral" amb l’Estat i amb la Unió Europea que faci possible la "plena independència" de Catalunya i l’"efectiva i pacífica articulació democràtica de la república catalana", així com l’exigència al Govern de Mariano Rajoy d’un compromís davant de la comunitat internacional que respectarà els resultats del 21D.

Segons fonts sobiranistes consultades per Efe, el document no es pot donar per tancat, perquè JuntsxCat i ERC esperen que la CUP es pronunciï sobre això i plantegi les seues aportacions. Justament, la portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gibert, ha convocat als mitjans aquesta tarda per valorar el preacord programàtic que posen sobre la taula les altres dos llistes independentistes que es presentaran en les eleccions del 21D.

tracking