SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Jutges demanen anar-se’n de Catalunya pel procés

El president del TSJC diu que de moment no s’han produït trasllats || El Suprem rep una causa contra Forcadell

Jutges demanen anar-se’n de Catalunya pel procés

Jutges demanen anar-se’n de Catalunya pel procésSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, va admetre ahir que alguns jutges han demanat marxar de Catalunya pel procés independentista. “L’escenari dels últims mesos ha propiciat que companys hagin sol·licitat el trasllat fora de Catalunya per la situació d’inquietud personal que els ha generat”, va afirmar Barrientos a Lleida amb motiu de la reunió de la sala de govern del TSJC. Tanmateix, va afegir que “no tenim xifres però es tracta de casos puntuals i no d’una desbandada produïda per una situació anàloga que podrem valorar d’aquí a un temps. Aquest no seria un escenari desitjat i esperem que no es produeixi”. El president del TSJC va reiterar que el dèficit de jutges a Catalunya s’arrossega des de fa anys. D’altra banda, Barrientos també va informar que la sala civil i penal del TSJC va enviar ahir al Tribunal Suprem la causa oberta contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i diversos exmembres de la Mesa per haver permès tramitar la llei del referèndum i la de transitorietat jurídica a una Catalunya independent.

Sobre els comentaris a Twitter de persones que va mostrar alegria o van ironitzar amb la mort del fiscal general José Manuel Maza, va assegurar que “són lamentables a nivell personal però correspon als fiscals decidir si poden tenir conseqüències jurídiques”.

Barrientos no va voler entrar a valorar el possible relleu de José Manuel Maza ni les causes obertes al Suprem i l’Audiència Nacional.

tracking