SEGRE

La CUP veu com un "retrocés" l'acord de JxC i ERC i es ratifica en la via unilateral

Carles Riera, cap de llista de la CUP per Barcelona.

La CUP veu com un "retrocés" l'acord de JxC i ERC i es ratifica en la via unilateralEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Núria Gibert, ha qualificat de "retrocés" i de "passat" l’acord entre Junts per Catalunya i ERC en el qual podrien apostar per una negociació bilateral per aconseguir la independència, i ha avisat que el seu partit no renuncia a la via unilateral. Les candidatures que encapçalen Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, segons ha avançat aquest dimecres Nació Digital, han assolit un acord amb nou compromisos, en el que sospesen aparcar la via unilateral i plantegen en canvi una "negociació bilateral" amb l’Estat i amb la Unió Europea que faci possible la "plena independència" de Catalunya i l’"efectiva i pacífica articulació democràtica de la república catalana".

A més, l’esborrany de l’acord proposa d’impulsar un pacte de país per eixamplar l’"àmplia majoria" en favor del dret a l’autodeterminació, es rebutja l’aplicació del 155 i es reclama la llibertat dels "presos polítics".

En declaracions als mitjans a la seu de la CUP, Gibert ha revelat que Junts pel Catalunya, ERC i la CUP negocien un posicionament conjunt de cara a la campanya de les eleccions del 21 de desembre, i que el seu partit comparteix la majoria de punts com el rebuig de la judicialització de la política i demanar el "cessament de la repressió". No obstant això, la dirigent de la CUP ha situat la via unilateral per a la implementació de la república catalana com una línia roja a què no pensen renunciar, i ha manifestat en aquest sentit "certa preocupació" de la formació anticapitalista pel posicionament de JxC i ERC.

Gibert, així, ha advertit que la CUP no pensa aparcar la via unilateral perquè suposaria renunciar a "els nostres postulats" i "no podem renunciar de cap manera al que som i a què pensem". "El missatge que estaríem donant és que cada vegada que t’amenacin et quedes aturat, immobilitzat i a casa sense fer res, quan és molt important seguir en la defensa del que creiem que és just," ha afegit la dirigent de la CUP.

A més, ha recalcat que proposar per "enèsima vegada" una negociació bilateral amb l’Estat és un "retrocés" i "fa referència a un escenari passat que no planteja cap avenç" en la materialització de la república catalana.

En aquest sentit, ha avisat així mateix que s’estaria "supeditant" la voluntat del poble de Catalunya a les "ganes que hi hagi en l’altre costat -l’Estat-" de solucionar el conflicte. "Ens remetem als fets sobre l’actuació d’un Estat autoritari", ha puntualitzat.

tracking