SEGRE

Rajoy insta ERC a respectar la llei i dedicar-se a governar si guanya el 21-D

Rufián ha demanat de nou el president del Govern que aclarís si respectarà els resultats de les "il·legítimes" eleccions

El prs

Rajoy insta ERC a respectar la llei i dedicar-se a governar si guanya el 21-DEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha advertit aquest dimecres ERC que, si guanya les eleccions catalanes del 21-D, l’únic que ha de fer és governar, respectar la llei i els drets de les minories i no perjudicar l’economia dels ciutadans de Catalunya. "I punt. I ens quedem tots tranquils", ha postil·lat Rajoy en la sessió de control del ple del Congrés i en resposta a una pregunta del diputat d’ERC Gabriel Rufián en la qual aquest li ha demanat que aclarís si respectarà els resultats de les "il·legítimes" eleccions del 21 de desembre a Catalunya si guanyen els partits independentistes.

Un encreuament dialèctic menys tens que en sessions similars en el ple del Congrés i que arriba després que ahir la presidenta de la Cambra, Ana Pastor, es reunís amb Rufián per demanar-li que moderés el to de les seues intervencions i advertir-lo pel seu comportament en l’última sessió de control, en la qual va exhibir unes manilles en protesta per l’empresonament dels exconsellers del Govern català.

El cap de l’Executiu ha garantit en la sessió d’avui el respecte als resultats del 21-D i ha instat el dirigent d’ERC a explicar per què es presenta el seu partit a uns comicis que considera il·legítims. Rajoy ha rebutjat que ho siguin i, per contra, ha subratllat que els ha convocat ell d’acord amb la llei i després que el Senat l’hi facultés en aplicació de l’article 155 de la Constitució. "Estem davant d’unes eleccions legals, convocadas arran de les lleis en vigor, per elegir diputats al Parlament de Catalunya i per descomptat que respectarem els resultats. Fins allà podíem arribar", ha comentat.

Rufià, que ha insistit en la il·legitimitat de les eleccions del 21-D en haver estat convocades per Rajoy "des d’un despatx" en comptes que ho hagi fet el president de la Generalitat, ha vaticinat que, en qualsevol cas, el més segur que ERC les guanyarà. En aquest cas, ha instat el president del Govern que expliqués si hi haurà polítics electes a la presó, si no recorrerà de nou a l’article 155 de la Constitució i si en l’Executiu es comportaran "com|com a escarcellers o com|com a demòcrates".

També ha demanat a Rajoy que exposés si la Policia continuaria donant "patacades" als qui volen votar, si continuarien els "judicis inquisitorials en els quals gairebé es fa besar la bandera espanyola als jutjats" i si juntament amb les seues "marques blanques" del PSOE i Ciutadans facilitarien la fuga d’empreses.

Rufián s’ha preguntat així mateix si, en cas de victòria dels independentistes, la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, no cridaria a files, o el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, no tornaria a recordar l’afusellament de l’expresident de la Generalitat Lluís Companys.

tracking