SEGRE

Catalá diu que jutges i fiscals sospesen deixar Catalunya per "pressió social"

El ministre de Justícia, Rafael Catalá.

Catalá diu que jutges i fiscals sospesen deixar Catalunya per "pressió social"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha advertit aquest dijous que li consten "les tensions que estan vivint" jutges i fiscals a Catalunya, que ells mateixos li transmeten, i "la voluntat de molts de demanar trasllat perquè consideren que no poden exercir la seua feina en condicions normals" per la "pressió social". Rafael Catalá ha realitzat aquestes manifestacions als periodistes al Centre d’Estudis Jurídics després d’inaugurar les jornades anuals de secretaris coordinadors provincials del Cos de Lletrats de l’Administració de Justícia.

"L’últim mes he participat en congressos que han celebrat les associacions de jutges i de fiscals i en totes elles sempre he fet la consideració del reconeixement, el suport i la solidaritat a tots els jutges i fiscals que exerceixen una tasca certament complexa al nostre país i molt particularment als quals presten serveis a Catalunya", ha començat indicant. Ha afegit que els jutges i fiscals destinats a Catalunya "estan vivint una situació anòmala en la qual hi ha una gran pressió social" en el context del procés independentista.

"Estan sent objecte en ocasions d’amenaces, d’escarnis i manifestacions davant de les seus judicials amb una intenció de coaccionar i intentar fer-los canviar les seues decisions que no poden ser d’altres més que les que corresponen d’acord amb el dret i amb la llei que és el que fan sempre cada dia els jutges i fiscals", ha comentat el titular de Justícia.

Catalá ha agregat: "Davant d’una situació com aquesta jo crec que tots els demòcrates hem de transmetre’ls la nostra solidaritat, el nostre suport i que sàpiguen que tenen al seu costat en aquest cas al Ministeri, al Consell General del Poder Judicial, a la Fiscalia i en última instància al conjunt de la societat espanyola". "És intolerable que estiguem vivint una situació de tensió social i de conflictes i que hi hagi grups polítics que en comptes de promoure el consens, el diàleg, la convivència i la tolerància, el que estiguin intentant implantar és just el contrari, la intransigència, les amenaces i les coaccions als discrepants," ha conclòs el ministre.

tracking