SEGRE

ECONOMIA

El BBVA augura un menor creixement del PIB català per la crisi secessionista

Ha avisat que a Catalunya la situació seria més greu per la crisi del procés secessionista

El BBVA augura un menor creixement del PIB català per la crisi secessionista

El BBVA augura un menor creixement del PIB català per la crisi secessionistaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El BBVA ha revisat a la baixa les previsions de creixement del producte interior brut (PIB) de les comunitats per a 2017 i 2018, i ha avisat que a Catalunya la situació seria més greu per la crisi del procés secessionista, fins el punt que aquesta Autonomia seria la menys dinàmica el proper any.

Segons l’informe de l’observatori regional per al quart trimestre d’aquest any elaborat pel BBVA, presentat avui, aquest any l’economia despuntarà menys de l’esperat, però continuarà creixent el 2018, condicionada per l’entorn polític a Catalunya.

Així, ara s’espera que l’avanç de l’activitat el 2017 se situï en el 3,1 % i que el 2018 es desacceleri fins el 2,5 %, quan al juny l’estimació era del 3,3 % i del 2,8 %, respectivament.

En el cas de Catalunya, s’espera un deteriorament" "més important en les perspectives d’aquesta Comunitat, amb una caiguda del seu PIB d’entre tres i nou dècimes respecte a un entorn en el qual no s’hagués produït un augment de la incertesa. En el cas del conjunt del país, la baixada seria d’entre una i cinc dècimes.

Un impacte negatiu que podria situar-se entre 0,5 i 1,2 punts percentuals en el cas de Catalunya si es prolonga l’escenari de tensions.

Per a 2018, la previsió de creixement és del 2,1 % a Catalunya, per sota del 2,5 % de la mitjana nacional, quan fa dos anys aquesta comunitat, juntament amb Múrcia, va ser la que més va pujar, un 3,7 %.

tracking