SEGRE

El Congrés dóna llum verda al nou concert econòmic i a la quota basca

Montoro nega que suposi privilegis ni greuges i fa una crida a tots els partits per negociar el nou finançament de les comunitats

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, al Congrés.

El Congrés dóna llum verda al nou concert econòmic i a la quota bascaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous la modificació del concert econòmic basc i la nova metodologia de la quota per al quinquenni 2017-2021, de 1.300 milions d’euros, en un debat exprés amb crides del Govern i els grups a tancar ja la reforma del finançament autonòmic.

En el cas del projecte de llei del concert, ha estat drecolzat per 294 vots dels 330 diputats que s’han pronunciat, ja que només Ciutadans i Compromís s’han manifestat en contra, mentre que la quota ha tingut 292 vots a favor, ja que EH Bildu s’ha abstingut en aquest cas. Ciutadans havia presentat sengles esmenes a la totalitat, que han estat rebutjades.

Durant el debat, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha defensat la quota i ha negat que suposi privilegis ni greuges per al País Basc ni que la seua aprovació sigui fruit d’un pacte polític amb el PNB per tirar endavant els pressupostos generals de l’Estat. A més, ha fet una crida a tots els partits, en especial al PSOE, per asseure’s a negociar ja el nou model de finançament de les comunitats de règim comú -totes menys el País Basc i Navarra-, petició en la qual han coincidit també els portaveus de la major part dels grups que han intervingut.

tracking