SEGRE

ERC advoca pel "diàleg i la negociació" amb el Govern estatal després del 21D

Marta Rovira afirma que "mai" han fet proclames a favor de la unilateralitat, sinó que obeïen "mandats" de la ciutadania

Marta Rovira

ERC advoca pel "diàleg i la negociació" amb el Govern estatal després del 21DEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La número dos de la candidatura d’ERC, Marta Rovira, ha asseverat aquest dijous que la seua formació aposta "pel diàleg i la negociació" amb el Govern central després del 21-D, i ha al·legat que "mai" han fet proclames a favor de la unilateralitat, sinó que obeïen "mandats" de la ciutadania. Rovira ha presentat aquest dijous, davant el Parlament, la candidatura d’ERC per al 21-D, amb l’absència del número u, Oriol Junqueras (a la presó), i la presència d’independents i de representants de les organitzacions integrants: Demòcrates, MES, Avancem i Socialisme, Cataluya i Llibertat.

La presentació s’ha produït en un moment en el qual ERC i la candidatura del PDeCAT i l’expresident català Carles Puigdemont, Junts per Catalunya (JuntsxCat), sospesen la possibilitat d’aparcar la via unilateral cap a la independència en els seus programes per a les eleccions del 21 de desembre.

Rovira no ha ofert detalls de quin serà el programa d’ERC ni dels punts compartits amb les altres forces independentistes, però ha defensat que la seua formació "mai no ha fet proclames a favor de cap unilateralitat". La seua justificació és que ERC va firmar en l’anterior legislatura un "contracte" amb els electors i que va actuar per complir amb el mateix de forma "multilateral", per la relació que tenia amb aquests electors, i sota la consigna d’"obeir els mandats democràtics emanats de les urnes".

De cara a la pròxima legislatura, ha dit que esperen renovar aquest contracte i que apostaran per "negociació i diàleg" després de les eleccions del 21-D, en les que parteixen com a favorits. En aquest sentit, ha assenyalat que un dels punts en comú que s’estan negociant amb el PDeCAT és requerir a l’Estat "el respecte al resultat electoral" i això implica, ha indicat, "l’obertura d’una via de diàleg i negociació" amb el Govern central per implementar el mandat de les urnes. "Això implica bilateralitad, que és el que sempre hem promogut", ha afegit Rovira, en la mateixa línia que ha seguit avui la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, en una entrevista a la Cadena Ser.

La número dos d’ERC ha defensat que la seua candidatura, que inclou independents i altres formacions polítiques, demostra "obertura i capacitat de transversalitat per representar millor a la societat" catalana, superant així el que ha denominat com a "partidocracia", amb referència al predomino de les forces polítiques.

En l’acte de presentació de la llista d’ERC han participat, entre d’altres, el dirigent de Demòcrates Antoni Castellà, la representant de MES Magda Casamitjana, el membre d'Avancem Fabián Mohedano i els independents Ernest Maragall, Rubén Wagensberg i Jenn Díaz, tots ells integrants de la candidatura.

tracking