SEGRE

POLÍTICA

Jordi Sànchez creu que la sobirania trobarà nous camins per avançar

El líder de l’ANC es queixa de les fredes temperatures a les cel·les i assegura que la calefacció només funciona a la zona de les visites de familiars i advocat

Jordi Sànchez creu que la sobirania trobarà nous camins per avançar

Jordi Sànchez creu que la sobirania trobarà nous camins per avançarEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’ANC i número dos de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha escrit una missiva des de presó en la qual diu que "no hi ha manera de contenir la voluntat d’un país" i que "les aspiracions democràtiques" dels independentistes "trobaran nous camins per continuar avançant".

Sànchez, empresonat en Soto del Real  (Madrid) de manera preventiva per ordre de l’Audiència Nacional, ha escrit de pròpia mà una carta que ha publicat el diari Ara.

Considera que és un "error" pensar que ja està resolt el problema entre Catalunya i l’Estat després de les mesures dels últims mesos, entre elles l’"autogovern intervingut" o les penes de presó incondicional dictades "amb noves figures delictives creades amb una enginyeria jurídica que ha portat a empeltar fragments del Codi Penal franquista en l’actual".

En aquest sentit, indica que "les aspiracions democràtiques de la majoria de la població catalana trobaran nous camins per avançar", ja que "no hi ha manera de contenir la voluntat d’un país quan s’expressa i es manifesta com nosaltres ho fem, al carrer i a les urnes".

El número dos de la llista de l’expresident català Carles Puigdemont subratlla que la "determinació i la perseverança" dels independentistes els farà "guanyadors". "Totes les causes justes han vençut perquè mai no han renunciat a guanyar. Nosaltres tampoc no ho farem", afegeix.

Sànchez defensa el recorregut fet per la sobirania i reivindica continuar avançant sense renunciar al dret a l’autodeterminació. "Volíem votar, votem i tornarem a votar les vegades que siguin necessàries fins aconseguir el reconeixement", destaca.

El líder de l’ANC es queixa de les fredes temperatures a les cel·les i assegura que la calefacció només funciona a la zona de les visites de familiars i advocats, però diu que el reconforta la "calor" que li arriba en forma de cartes de suport.

tracking