SEGRE

La ministra Fátima Báñez, en un acte amb empresaris a Lleida

La ministra Fátima Báñez, en un acte amb empresaris a Lleida

La ministra Fátima Báñez, en un acte amb empresaris a Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Ocupació i Seguridad Social Fátima Báñez ha acudit aquest matí a un acte del Partit Popular a Lleida amb empresaris, emprenedors i autònoms locals. Báñez ha afirmat que “és la societat civil la protagonista de la recuperació, i les administracions el primer que han de fer és no destorbar" i que “el dinamisme d’una societat no el pot parar un govern irresponsable, instal·lat en la il·legalitat."

Per Báñez, el conflicte polític català ha provocat que se n’hagin anat 2.500 empreses i que s’hagin perdut oportunitats com la de l’Agència Europea del Medicament. Segons la ministra, a Lleida "s’ha passat d’augmentar l’atur un 11% a crear ocupació per sobre del 9%. Hem guanyat gairebé 20 punts a favor de l’ocupació, i s’han recuperat 20.000 dels llocs de treball destruïts per la crisi. Tanmateix, a l’octubre es va frenar la creació d’ocupació un 70%, i Catalunya va passar a liderar la creació d’atur”.

En el trobada amb empresaris, Báñez ha analitzat la situació de les pensions a Catalunya, on actualment es paguen 1.700.000 pensions de 1.086 euros de mitjana, un 18% més, en el cas de Lleida, que el 2011. La titular d’Ocupació i Seguretat Social ha comentat que “el dèficit de la Seguretat Social a Catalunya el 2016 ascendeix a 4.692 M€, el que suposa un percentatge equivalent al 25,1% del dèficit total del sistema.”

Báñez ha aprofitat per llançar un missatge per a les pròximes eleccions autonòmiques del 21 de desembre a Catalunya. Ha sol·licitat als empresaris i autònoms assistents a l’acte, "ser la veu d’aquesta Catalunya emprenedora i creativa que dedicava tota la seua energia a projectar-se en totes les direccions, en lloc de replegar-se en si mateixa.”

Abans de la trobada, Báñez ha participat en una reunió del Comitè de Direcció del Partit Popular de Lleida.

tracking