SEGRE

Millo: "Hisenda aixecarà la intervenció quan verifiqui que no hi ha finalitats il·legals"

Desvincula la intervenció de les finances de la Generalitat de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució

El delegat del Govern estatal a Catalunya, Enric Millo.

Millo: "Hisenda aixecarà la intervenció quan verifiqui que no hi ha finalitats il·legals"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha afirmat aquest dijous que el Ministeri d’Hisenda aixecarà les mesures d’intervenció de l’economia catalana quan quedi "verificat" que els recursos públics no es destinen a finalitats "il·legals".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Millo ha recordat que la intervenció de les finances de la Generalitat per part del Ministeri d’Hisenda va ser prèvia a l’aplicació de les mesures a l’empara de l’article 155 de la Constitució, de manera que ha desvinculat ambdues situacions, per la qual cosa la supressió d’ambdues podrien seguir 'tempos’ diferents.

"La situació d’excepcionalitat -del 155- quedarà superada després de la formació del nou govern -a Catalunya-. Una altra cosa són les mesures preses per Hisenda perquè part dels recursos públics dels catalans no es destinin a finalitats no legals", ha precisat el delegat del Govern.

Millo ha argumentat que l’Estat té l’"obligació" de "garantir" que els recursos públics es gastaran "correctament", independentment del signe polític del nou executiu català: "L’Estat té l’obligació de comprovar i verificar això", ha insistit.

En aquest sentit, ha precisat que la supressió de la intervenció de l’economia catalana dependrà també del posicionament del nou Govern: "Si surt un govern dient que farà exactament el mateix, trencar la legalitat, destinar part dels recursos a finalitats il·legals....Què ha de fer llavors l’Executiu?", ha assenyalat.

Millo ha afirmat que el nou Govern, en el cas de guanyar els independentistes, pot tenir legítimament els mateixos objectius, però ha recordat que aquests cal defensar-los "respectant la legalitat i les regles democràtiques del joc".

tracking