SEGRE

JUDICI SANFERMINES

Un membre de La Manada diu que no hi va haver consentiment verbal

Tres dels acusats s’han declarat innocents del delicte d’agressió sexual || Un altre dels processats reconeix al judici que va robar el mòbil de la víctima

Moment de la concentració davant del Palau de Justícia de Navarra.

Moment de la concentració davant del Palau de Justícia de Navarra.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau de Justícia navarrès va acollir ahir dimecres la vuitena sessió del judici contra els membres de La Manada processats per la violació múltiple a una jove de 18 anys durant els Sanfermines del 2016. Segons l’acusació, un dels encausats va reconèixer que la noia no va prestar el seu consentiment verbal per mantenir relacions. Els tres joves que van prestar declaració al matí van defensar que eren innocents del delicte d’agressió sexual. En aquest sentit, l’advocat, Agustín Martínez Becerra, va explicar que els seus clients es van ratificar en tot el que ja havien manifestat durant la fase d’instrucció. Així mateix, va afegir que els seus clients van mostrar “una actitud col·laboradora i el més educada possible”, tot i que “és normal que estiguin tensos”. Per la seua banda, un altre dels acusats en aquest judici va confessar que va sostreure el telèfon mòbil de la víctima després de la trobada sexual.

L’advocat de la víctima, Carlos Bacaicoa, va assegurar que els acusats “menteixen més que parlen” i que “el que ells expliquen no té res a veure amb el que es veu en els vídeos”. Així, el lletrat va expressar que la versió de La Manada va quedar completament desacreditada amb el visionament de les imatges que ells mateixos van enregistrar.

La vista va haver de ser suspesa a mig matí pel soroll d’una concentració a les portes del Palau de Justícia en suport a la víctima de la violació. L’advocat defensor, Becerra, va qualificar d’“increïble” l’autorització d’aquesta concentració.

En un altre ordre de coses, l’Associació Clara Campoamor va criticar que la víctima de la suposada violació hagués estat interrogada. La seua presidenta, Blanca Estrella Ruiz, va lamentar que hagués hagut de ser la víctima qui acredités que era víctima. També Adriana Lastra (PSOE) va proclamar que “estem fartes que, cada vegada que hi ha una agressió sexual a una dona, el primer judici sigui sobre la víctima”.

Arran d’això, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, va insistir que “mai, mai” les víctimes d’agressions sexuals “han de ser les que demostrin que no tenen responsabilitat”.

tracking