SEGRE

POLÍTICA LLISTES

Boya: “La nostra candidatura és garantia de República”

Demana als comuns que diguin si recolzaran els partits del 155 || Qualifica les eleccions d’“imposades, il·legítimes i il·legals”

Els integrants de la llista electoral per al 21-D de la CUP, que encapçala l’aranesa Mireia Boya.

Els integrants de la llista electoral per al 21-D de la CUP, que encapçala l’aranesa Mireia Boya.CUP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mireia Boya, que encapçala la llista de la CUP per Lleida, va explicar ahir que es presenten a les eleccions del 21 de desembre com la “candidatura que és garantia de República”, i va demanar a Catalunya en Comú-Podem que diguin “clarament” si estan disposats a pactar amb “aquells que són violència, repressió i autoritarisme perquè ens han imposat el 155”. Va respondre així al missatge dels comuns de dimecres, en què deixaven la porta oberta a un pacte amb el PSC, que va donar suport a l’aplicació de l’article. Boya va advertir que aquesta “campanya electoral no admetrà equidistàncies ni silencis còmplices, perquè, si no et posiciones clarament al costat del mandat democràtic sortit de les urnes, és que et situes amb la violència autoritària de l’Estat”. En la presentació de la candidatura, que va tenir lloc davant del CAP de Cappont a Lleida, on es va produir una de les càrregues policials durant el matí de l’1-O, la CUP es va reivindicar com l’“espai que reconeix el dret a l’autodeterminació exercit pel poble de Catalunya al referèndum, defensat amb els cossos de centenars de persones”, va dir Boya, i va recalcar que “la força de la gent és la que mana i ens assegurarem que les institucions obeeixin aquesta força”. El cap de la llista de la formació anticapitalista va assegurar que la seua és una candidatura “transversal que conserva l’essència cupaire” i que “ha sabut obrir-se i integrar altres candidats de lluites compartides, des de l’antifranquisme fins al feminisme o el moviment estudiantil”, “amb gent que ve del Partit Pirata o de Procés Constituent”.

Així mateix, Boya va destacar que un dels seus objectius és portar “la veu de Ponent i el Pirineu al centralisme barceloní”. D’altra banda, va criticar la decisió del Constitucional de suspendre l’entrada a la presó dels ultres que van atacar la llibreria Blanquerna l’any 2013 i va apuntar que sembla que per als exmembres del Govern i els líders de l’ANC i Òmnium no hi hagi “conseqüències irreparables”.

tracking