SEGRE

JUDICI SANFERMINES

La defensa de La Manada retira informes de la víctima

En un primer moment, havien estat admesos com a prova || Un dels advocats demana la nul·litat del procediment

Agustín Martínez, advocat de tres dels joves acusats.

Agustín Martínez, advocat de tres dels joves acusats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa d’un dels cinc imputats en el judici per la violació en grup als Sanfermines del 2016 va retirar ahir l’informe encarregat a uns detectius privats sobre el comportament de la jove a les xarxes socials, que, amb gran polèmica social, havia estat admès com a prova documental.

En la novena sessió del judici, l’advocat del militar processat, Juan Canales, va retirar l’informe que contenia un seguiment a les xarxes socials de la denunciant i al qual es va incorporar després una fotografia, que sí que es manté a la causa. En aquesta fotografia, es veu una samarreta amb la frase “Hagas lo que hagas, quítate las bragas”, popularitzada per una concursant d’un programa de televisió. I sobre aquesta fotografia van parlar ahir, en la seua declaració per videoconferència com a testimonis de les defenses, dos detectius, que van qualificar de “perfecta i completament legítima” la forma en què la van obtenir de la xarxa social Instagram, segons un dels advocats dels processats, Agustín Martínez Becerra.

El judici es reprendrà dilluns amb públic i premsa, però sense poder fer-hi gravacions

Ahir també va testificar la policia municipal que va prendre declaració a la dona. Va dir que la jove “sabia que l’estaven gravant” i “no ho va fer constar a la denúncia”. Per al lletrat d’un altre dels imputats, Jesús Pérez, el fet de saber de l’existència d’aquest enregistrament hauria pogut ser la causa que decidís presentar una denúncia. Aquest mateix advocat, que representa un guàrdia civil, va demanar la nul·litat del procediment per considerar que el seu client ha vist vulnerat el seu dret a la presència en el plet durant la fase d’instrucció. També va testificar un conegut que va parlar per telèfon amb la jove madrilenya minuts abans dels fets, però que no va servir a les defenses per reforçar la tesi de la relació consentida. Amb aquests testimonis han finalitzat les sessions a porta tancada, nou en total.

Dilluns, amb públic i premsa, encara que sense gravacions, començarà la presentació de conclusions a càrrec de les acusacions i, dimarts, seguirà amb les de les defenses.

tracking