SEGRE

Méndez de Vigo diu no haver rebut la providència sobre Sixena

Visitants del Museu la setmana passada davant d’obres de Sixena.

Visitants del Museu la setmana passada davant d’obres de Sixena.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’educació i Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, ha dit aquest divendres que no ha rebut la providència del jutge d’Osca que el requeria per facilitar el compliment de la sentència que ordena l'entrega de 44 peces del patrimoni històric i artístic del Monestir de Sixena. En roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, Méndez de Vigo ha assegurat que en el dia d’avui "les providències dels jutges arriben abans als mitjans de comunicació que als destinataris".

"Jo no he rebut encara en el registre del ministeri la providència del jutge, no l’he rebut, la primera, i és important, perquè la providència apunta que hi ha una sèrie de documentació annexa que no he rebut, ni he vist enlloc," ha afegit. Així les coses, ha dit que espera rebre aquesta providència i que, en qualsevol cas, tal com ja ha promès en altres ocasions, actuarà amb "diligència i deteniment".

El que sí que ha fet és ordenar la conselleria de Cultura de la Generalitat -les competències de la qual ha assumit després de l’aplicació de l’article 155- que no recorri la providència del jutge, perquè ja hi ha hagut molts recursos i "és bo procedir".

tracking