SEGRE

DEFENSA DESAPARICIÓ

L’Argentina destituirà la cúpula de l’Armada quan acabi el rescat

Admeten que serà “molt difícil” trobar el submarí desaparegut el dia 15

Imatge proporcionada per l’Armada de l’Argentina del submarí ARA San Juan.

Imatge proporcionada per l’Armada de l’Argentina del submarí ARA San Juan.EFE /ARMADA ARGENTINA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fonts de l’Executiu argentí van assegurar ahir que el president, Mauricio Macri, farà cessar la cúpula de l’Armada tan bon punt finalitzin les tasques de recerca i rescat del submarí ARA San Juan, desaparegut dimecres passat, dia 15, amb quaranta-quatre tripulants a bord. Pel que fa a això, mitjans locals van assenyalar el malestar del Govern amb els comandaments militars, ja que el ministre de Defensa de l’Argentina, Óscar Aguad, hauria conegut la desaparició a través de la premsa. Així mateix, el mateix Macri va informar ahir de l’obertura d’“una investigació seriosa i profunda” per depurar responsabilitats. En aquest sentit, el mandatari va puntualitzar que, abans d’assenyalar els culpables de la desaparició, s’ha de recollir la “informació completa” del succés. Per això va demanar als familiars dels tripulants el màxim respecte envers el treball de l’equip de rescat. A més, Macri va garantir que la recerca de l’ARA San Juan es mantindrà. De fet, ahir, el Brasil va enviar un vaixell per fer tasques de suport. Igualment, l’Exèrcit rus va aportar un avió d’exploració.

El portaveu de l’Armada argentina, Enrique Balbi, va manifestar ahir divendres que serà “molt difícil” trobar la nau. En aquest sentit, Balbi va admetre que “no s’ha pogut detectar fefaentment el submarí”. El portaveu va desmentir que s’hagués comunicat oficialment als familiars la mort de tots els tripulants de l’ARA San Juan després d’haver constatat que el submarí va patir una explosió al cap de tres hores de l’últim contacte. Balbi va afegir que, si hi ha hagut errors, l’Armada demanarà disculpes.

Els familiars es queixen de les deficiències del submaríEls familiars dels tripulants desapareguts van criticar el mal estat de conservació del submarí ARA San Juan. Per la seua part, l’Armada argentina va explicar que el 2008 es va sotmetre la nau a reparació, a l’assolir la meitat de la seua vida útil. Així, les autoritats van detallar que es van reemplaçar els quatre motors dièsel i es van substituir alguns components del motor elèctric de l’hèlix. Totes la bateries es van renovar i es va procedir a un replacat de la nau. El procés va finalitzar el 2014.

tracking