SEGRE

MUNICIPIS POLÈMICA

PDeCAT apressa el PSC a presentar la moció contra Dante Pérez

Dante Pérez.

Dante Pérez.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup del PDeCAT, a l’oposició a Gimenells, va distribuir ahir un comunicat al municipi que apressava el grup socialista al govern a acordar durant la setmana vinent una moció de censura contra l’alcalde, Dante Pérez, i votar-la abans de les eleccions del 21-D, en les quals el primer edil es presenta com a número dos del PP. Això suposaria deixar de banda el ple extraordinari que han reclamat els edils socialistes per demanar la renúncia voluntària de Pérez, i que se celebraria amb tota probabilitat després dels comicis.

Els socialistes, per la seua banda, van afirmar que seria impossible que una censura contra Pérez prosperés abans d’aquest ple. Van explicar que això és perquè la llei contra el transfuguisme del 2011 va establir que els vots dels edils que formen o han format part del govern no compten a l’hora de sumar la majoria absoluta necessària per fer cessar un alcalde.

La llei del 2011 per evitar el transfuguisme dificulta una censura contra Pérez per passar a la llista del PP

Dels nou edils de Gimenells, cinc són de CP (marca blanca socialista), grup a què pertany Pérez, i quatre, del PDeCAT. Aquests últims no sumen per si sols els vots necessaris per a una censura, mentre que els dels socialistes al govern no es comptabilitzarien. Tanmateix, la dimissió del regidor Vicente Sáez obre la porta que un altre membre de la llista del PSC el rellevi. Si el nou edil rebutja el grup municipal i passa a ser adscrit, amb el seu vot i els de PDeCAT n’hi hauria prou per fer cessar l’alcalde. A més de demanar la renúncia de Pérez, el ple que convoca el PSC ha de donar compte de la dimissió de Sáez per posar en marxa el procés perquè un altre regidor el rellevi. Així mateix, demana deixar Pérez sense salari i redistribuir-lo entre els tres socialistes que no han dimitit. L’alcalde, per la seua part, va criticar aquest fet i va valorar que aquests edils actuen per interessos econòmics.

tracking