SEGRE

TERRORISME ISLAMISTA

Ascendeixen a 305 els morts per l’atac a una mesquita a Egipte atribuït a Daesh

La Fiscalia General egípcia informa que hi havia vint-i-set nens entre els morts || Testimonis directes asseguren que els trenta atacants vestien roba militar i enarboraven la bandera d’Estat Islàmic

Repulsa - Un centenar de persones, entre veïns i autoritats, es van concentrar ahir davant de la Paeria de Lleida per condemnar l’atac contra una mesquita a Egipte i en solidaritat amb les víctimes i els familiars.

Repulsa - Un centenar de persones, entre veïns i autoritats, es van concentrar ahir davant de la Paeria de Lleida per condemnar l’atac contra una mesquita a Egipte i en solidaritat amb les víctimes i els familiars.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia General d’Egipte va informar ahir que la xifra de morts en l’atac terrorista de divendres passat contra una mesquita sufí de la península del Sinaí ascendeix a 305 persones, entre les quals hi havia 27 nens. Per la seua part, les autoritats van xifrar els ferits en 128 persones. No obstant, fonts extraoficials eleven la xifra de morts a 327. Segons la descripció dels testimonis, els atacants, que eren entre 25 i 30 individus, van arribar a la mesquita en cinc totterrenys i van cremar alguns vehicles pertanyents als assistents a l’ofici religiós de divendres. Després d’això, els presents van sentir trets i explosions. Malgrat això, mitjans locals van descartar que els terroristes fessin detonar artefactes explosius a l’exterior del temple. Finalment, els terroristes van irrompre a la mesquita disparant amb armes automàtiques. Les mateixes fonts van manifestar que alguns anaven emmascarats. Igualment, els testimonis van afirmar que tenien “molts cabells i barba”. A més, la Unió de les Tribus del Sinaí va afegir que els atacants van tancar “les portes de la mesquita” per evitar la fugida dels fidels.

A pesar que ningú ha reivindicat encara l’acció, els testimonis van explicar a la Fiscalia egípcia que els atacants portaven banderes de Daesh i vestien samarreta negra i roba militar de camuflatge. A més, es dóna la circumstància que els terroristes de Daesh, que segueixen una doctrina estricta de l’islam, havien amenaçat anteriorment els musulmans sufís de Bear al-Abd, ciutat en la qual va succeir l’atac. Pel que fa a això, el jove Mohamed Jalil, veí d’aquesta localitat, va puntualitzar que “els de Daesh van amenaçar abans la gent del poble que si seguien amb els rituals (propis del corrent islàmic sufí), els matarien. I els van anomenar idòlatres”. De fet, la mesquita atacada és un dels llocs de culte més importants per als sufís, un corrent de l’islam d’inspiració mística i titllat de “politeista” pels islamistes radicals.

Els musulmans sufís del Sinaí són perseguits per Daesh, que els considera “politeistes”

El president d’Egipte, Abdel Fattah al-Sisi, va prometre divendres passat una venjança “brutal” contra Daesh. Així, només unes hores després de l’atac a la mesquita, l’Exèrcit egipci va bombardejar “posicions terroristes”, tal com va informar el portaveu de les Forces Armades, Tamer al-Refai.

El país es troba sumit des d’ahir dissabte en tres jornades de dol nacional pel pitjor atemptat terrorista de la seua història recent.

Se’ls atribueixen atemptats al Caire, Alexandria i també a Líbia. En aquest sentit, un dels crims comesos amb més repercussió hauria estat la decapitació de vint-i-un cristians coptes en una platja líbia que va tenir lloc el 2015.

Aquest atemptat va fer la volta al món, ja que els responsables van difondre les imatges del crim. Aquests també estan acusats de captar i entrenar terroristes.

Les penes de mort han estat remeses a la màxima autoritat religiosa d’Egipte, el gran muftí, que ha de donar el seu parer sobre la sentència abans de la seua execució.

Egipte executarà set integristes per decapitar 21 cristians coptesEl Tribunal Penal del Caire va condemnar ahir a mort set presumptes membres de Daesh per diverses accions terroristes perpetrades entre els anys 2012 i 2016, tant dins com fora d’Egipte. Segons les autoritats, els condemnats haurien format part d’una cèl·lula islamista establerta a la província de Marsa Matruh, fronterera amb Líbia.

tracking