SEGRE

Iceta vol governar en minoria amb un conseller en cap que gestioni el dia a dia

Afirma que a ell se'l "veurà més per Madrid, les capitals europees i Pequín de tant en tant"

Miquel Iceta.

Iceta vol governar en minoria amb un conseller en cap que gestioni el dia a diaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat del PSC a president de la Generalitat, Miquel Iceta, ha dit aquest dilluns que aspira a governar en minoria, amb suports o abstencions que facilitin la seua investidura, i amb "un conseller en cap capaç de gestionar el dia a dia", ja que a ell se'l "veurà més per Madrid, les capitals europees i Pequín de tant en tant". Iceta ha explicat, en un esmorzar d’Europa Press, que es planteja exercir la presidència de Catalunya de "forma molt diferent a com s’ha fet fins ara" i que "sacrificarà tot" per superar la divisió entre els catalans. "Faré el que sé fer: posar gent d’acord per posar en marxa un país, ho sacrificaré tot a això, també el que pugui tenir de vanitat i protagonisme", ha assenyalat, després d’incidir que el seu "esquema de govern" s’ha d’ajustar a aquesta necessitat.

Presentat pel líder del PSOE, Pedro Sánchez, i acompanyat per gairebé una vintena de membres de l’executiva federal, Iceta s’ha compromès que, en el que d’ell depengui, "no hi haurà repetició d’eleccions". També s’ha mostrat convençut que l’únic president constitucionalista que pot sortir de les eleccions del 21D ho és, fins i tot en el cas que la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, quedi per davant. "Això crec jo, sé que és presumptuós, estic disposat a contemplar altres possibilitats, però tenint-ne una de tan bona...", ha fet broma.

El candidat socialista, que ha reiterat que no farà president a cap independentista, sí ha subratllat que li "agradaria tenir debats amb tots" i que espera de la justícia "que sigui justa i ho permeti", ja que té molt interès a demanar explicacions als dirigents independentistes per les seues "mentides" i no veu factible un debat electoral amb Puigdemont a Brussel·les "a través d’un plasma". Després d’opinar que les mesures cautelars aplicades als membres del Govern són "desproporcionades i introdueixen distorsió a la campanya", ha reconegut que no sap com es podrien articular els debats amb Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, "un en presó preventiva i un altre en viatge d’estudis".

A una setmana perquè comenci la campanya electoral Iceta ha remarcat que ell és l’únic candidat que de moment ha presentat el seu programa: "Ens agradaria contrarestar idees amb altres candidats, però fins ara hi ha una incompareixença general".

Sobre la participació de dirigents del PSOE i referents d’altres comunitats a la seua campanya -que obrirà el dia 5 a Hospitalet de Llobregat i tancarà el 19 a Cornellá-, ha indicat que el "problema ara és organitzar el trànsit", ateses les "enormes sol·licituds" que té.

A més de confirmar que Pedro Sánchez intervindrà en almenys sis actes en els dos caps de setmana de la campanya, ha destacat que també compta amb la participació del portaveu del PSOE a l’Assemblea de Madrid, l’exministre de Educació Ángel Gabilondo, encara que ha posat èmfasi que el pes recaurà sobre ell, que és el candidat i "que vol ser president".

Durant el col·loqui, Iceta ha dit que no dubta de la paraula que va donar el president del Govern, Mariano Rajoy, a Pedro Sánchez, d’obrir en sis mesos la reforma constitucional, i que creu que el PP "ja no pensa que amb l’estricte compliment de la llei se soluciona el problema" de Catalunya. Segons la seua opinió, les "crisis d’Estat ens fan madurar a tots" i "és molt difícil pensar que per molt conservador que sigui un no s’estigui disposat a reformar (la Constitució) abans que tot se’n vagi per la regatera de l’aigua".

tracking