SEGRE

Mor el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada

Patia leucèmia, malaltia que s’havia complicat en els últims dies amb una pneumònia

El ministre de Justícia, Rafael Català, al costat del fiscal

Mor el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de TejadaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

José María Romero de Tejada, fiscal superior de Catalunya, ha mort als 69 anys, segons un tuit del ministre de Justícia, Rafael Catalá. Fonts fiscals han informat a Efe que Romero de Tejada patia leucèmia, malaltia que s’havia complicat en els últims dies amb una pneumònia.

José María Romero de Tejada va nàixer a Barcelona el 1948 i va ser nomenat fiscal superior de Catalunya el juliol de 2013 pel llavors fiscal general del Estado Eduardo Torres Dulce. Era tinent fiscal de la Fiscalia de Catalunya i va substituir Martin Rodríguez Sol al capdavant de la prefectura d’aquesta fiscalia després que aquest dimitís el març de 2013 després d’una polèmica per unes declaracions entorn del procés sobiranista català en les quals defensava la legitimitat de la consulta del 9 de novembre de 2014.

Precisament va ser ell quie va presentar la querella contra l’expresident de la Generalitat, Artur Mas; l’exvicepresidenta, Joana Ortega; i l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau, per convocar la consulta del 9N.

Una de les últimes actuacions de Romero de Tejada va ser ordenar a finals de setembre al llavors cap dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero actuar contra la preparació del referèndum de l’1-O, així com l’encàrrec que aquest cos que acudís a tots els centres de votació publicats per la Generalitat per advertir els seus responsables que cedir aquests locals era delicte.

La Fiscalia Superior de Catalunya va ser també la responsable que el Ministeri de l’Interior, a través de la Secretaria d’Estat de Seguretat, assumís la coordinació de tot l’operatiu policial per impedir la celebració de l’1-O. José María Romero de Tejada era germà de qui va ser secretari general del PP de Madrid entre 1996 i 2004, Ricardo Romero de Tejada.

tracking